Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mercedes-Benz öppnar sin första laddstation i Europa

Planer på 2 000 stationer till 2030.

Skrivet av / 2023-11-30 - 14:56
Mercedes-Benz öppnar sin första laddstation i Europa

Mindre än ett år efter att Mercedes-Benz tillkännagav planerna på att etablera sitt eget globala laddningsnätverk har företaget nu öppnat sin första laddningsstation i Europa.

Den nya stationen, som ligger i Mannheim, Tyskland, erbjuder sex laddplatser med en kapacitet på upp till 300 kW vardera och drivs i samarbete med energibolaget E.ON.

Läs också Den här elbilen når mer än 1 000 kilometer på en enda laddning Konceptelbil från Mercedes-Benz imponerar på första officiella långdistanstestet.

I januari presenterade Mercedes-Benz sina ambitioner att bygga ett globalt nätverk av laddstationer. År 2030 förväntas över 2 000 laddstationer med mer än 10 000 laddplatser finnas tillgängliga. Dessa stationer kommer att vara öppna för alla bilmärken, men Mercedes-förare kommer att ha tillgång till ytterligare digitala funktioner, till exempel möjligheten att reservera laddningstid i förväg.

Vi ska erbjuda en laddupplevelse som är i nivå med våra bilar, säger Mercedes-Benz koncernchef Ola Källenius.

Var och en av de sex 300 kW-laddarna på stationen är utrustad med endast en laddpunkt för att maximera effekten för varje bil. (Foto: Mercedes-Benz)

De tre första stationerna öppnades tidigare i år i USA och Kina, och anläggningen i Mannheim är den första i Europa. Var och en av de sex 300 kW-laddarna på stationen är utrustad med endast en laddningspunkt för att maximera effekten för varje bil. Bilar som kan laddas med full effekt kan få energi för 200 kilometers körning på bara 10 minuter.

Stationen är konstruerad med tak och genomkörningsmöjlighet, och är även anpassad för stora skåpbilar.

I slutet av 2024 räknar Mercedes-Benz med att ha 200 laddstationer i drift i Europa. Laddstationerna kommer att byggas och drivas i samarbete med E.ON.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen