Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mercedes-Benz öppnar sin första laddstation i Europa

Planer på 2 000 stationer till 2030.

Av / 2023-11-30 - 14:56
Mercedes-Benz öppnar sin första laddstation i Europa

Mindre än ett år efter att Mercedes-Benz tillkännagav planerna på att etablera sitt eget globala laddningsnätverk har företaget nu öppnat sin första laddningsstation i Europa.

Den nya stationen, som ligger i Mannheim, Tyskland, erbjuder sex laddplatser med en kapacitet på upp till 300 kW vardera och drivs i samarbete med energibolaget E.ON.

Läs också Den här elbilen når mer än 1 000 kilometer på en enda laddning Konceptelbil från Mercedes-Benz imponerar på första officiella långdistanstestet.

I januari presenterade Mercedes-Benz sina ambitioner att bygga ett globalt nätverk av laddstationer. År 2030 förväntas över 2 000 laddstationer med mer än 10 000 laddplatser finnas tillgängliga. Dessa stationer kommer att vara öppna för alla bilmärken, men Mercedes-förare kommer att ha tillgång till ytterligare digitala funktioner, till exempel möjligheten att reservera laddningstid i förväg.

Vi ska erbjuda en laddupplevelse som är i nivå med våra bilar, säger Mercedes-Benz koncernchef Ola Källenius.

Var och en av de sex 300 kW-laddarna på stationen är utrustad med endast en laddpunkt för att maximera effekten för varje bil. (Foto: Mercedes-Benz)

De tre första stationerna öppnades tidigare i år i USA och Kina, och anläggningen i Mannheim är den första i Europa. Var och en av de sex 300 kW-laddarna på stationen är utrustad med endast en laddningspunkt för att maximera effekten för varje bil. Bilar som kan laddas med full effekt kan få energi för 200 kilometers körning på bara 10 minuter.

Stationen är konstruerad med tak och genomkörningsmöjlighet, och är även anpassad för stora skåpbilar.

I slutet av 2024 räknar Mercedes-Benz med att ha 200 laddstationer i drift i Europa. Laddstationerna kommer att byggas och drivas i samarbete med E.ON.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen