Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Jeep Wagoneer S blir elektrisk

Kommer att bli en blixtsnabb elektrisk fyrhjulsdriven SUV.

Av / 2024-01-21 - 11:00
Jeep Wagoneer S blir elektrisk

De sa att de skulle göra det med fler av sina bilar, och året efter att Jeep Avenger debuterade är ännu en batteridriven Jeep på väg.

Den kallas Jeep Wagoneer S, och alla som har sett en Wagoneer vet att det här kommer att bli en stor SUV, med fyrhjulsdrift förstås. Vad som är lite mer förvånande är att Jeep redan nu kan meddela att Wagoneer S kommer att ha 600 hästkrafter, vilket ger Jeepen en acceleration från 0–100 på cirka 3,5 sekunder.

Detta är ganska anmärkningsvärt för en 4×4 SUV som knappast kommer att bli en lättviktare.

Den nuvarande bensindrivna versionen kan levereras med en häftig ljudanläggning från McIntosh, och vi håller tummarna för att den elektriska versionen också kommer att få det.

Läs också Ett riktigt bra bilköp Jeep Avenger förtjänar titeln årets bil, eftersom det är ett av de bästa köpen bland kompakta crossovers.

Bilden med LED-lamporna i grillen är den enda vi har, men Jeep säger att Wagoneer S kommer att ha en elegant exteriördesign som gör den effektiv på vägen. Inga siffror om batterikapacitet eller räckvidd ges.

Men de säger att Wagoneer S är den första av två modeller som kommer att lanseras 2024. Kan vi hoppas på en 4×4-version av Avenger också?

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen