Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

ID.4 får fyrhjulsdrift

Precis så här tror vi att VW:s elektriska SUV kommer att se ut.

Av / 2020-06-22 - 11:25
ID.4 får fyrhjulsdrift

Den har redan visats upp i kamouflerad form, men bilen som skulle ha debuterat på bilutställningen i Genève i mars har blivit försenad på grund av Covid-19-pandemin.

Nu har det läckt ut bilder av Volkswagen ID.4 som visar mycket mer än de första bilderna vi hade i mars, och elbilen som troligen kommer att släppas i slutet av året ser ut som vi hade föreställt oss.

Stora hjulbågar stöder de mjuka linjerna som VW har valt och som visar ett tydligt släktskap med den bakhjulsdrivna ID.3.

ID.4 bygger på VW:s MEB-plattform och kommer förmodligen både med bakhjulsdrift och med fyrhjulsdrift, samt med olika batteripaket mellan 55 och 82 kWh.

Med det största batteriet får bilen troligtvis en räckvidd på strax under 50 mil och en effekt på 306 hk (samma som Skoda Enyaq), fyrhjulsdrift och möjlighet att montera på dragkrok. Fast med fyrhjulsdrift sjunker räckvidden något jämfört med en bakhjulsdriven ID.4 med samma batteri.

Volkswagen-ID-4-teaser-989x557 Volkswagen-ID-lekkasje-5-989x557 Volkswagen-ID-4-lekkasje-1-989x557
<
>
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”ID.4 får fyrhjulsdrift”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen