TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu kommer fler ID.4-modeller

10–12-tums infotainment-skärm men vi hittar inte ett ord om uppgraderade ljudsystem.

Nu är utrustningsvarianterna av Volkswagens nya elektriska SUV ID.4 färdiga. 10-tums infotainment-skärm är standard från och med instegspaketet City. Även Life, Business och Family får samma skärm. Går man däremot upp till Tech eller Max växer skärmen till 12 tum.

Om man väljer Bygg din bil på volkswagen.se så får man en översikt över vad som är standardutrustning i de olika utrustningsvarianterna. Därifrån kan man välja extrautrustning som tygmattor, blanka rails, dragkrok, större fälgar och fack för bagageutrymmet.

Volkswagen ID4 VW ID.4
ID.4 interiör. Foto: Volkswagen

Hur blir det med ljudet?

Vi hittar däremot inga alternativ för uppgraderade ljudsystem. Det är lite förvånande eftersom man tydligt kunde se Harman/Kardon-loggan på en av de kinesiska versionerna av ID.4 och vi vet dessutom att Harman Kardon och VW har samarbetat tidigare.

Från början var det tänkt att ID.3 få ljud från Beats Audio, men det har inte heller blivit av. Resultatet är ett av de sorgligaste standardsystemen i mannaminne, vilket vi kunde konstatera när vi testade det.

Låt oss verkligen hoppas att ID.4 får bättre ljud än sin lillebror.

Priser

Under alla omständigheter börjar ID.4-priserna på 447 000 kronor för City med 170 hk motoreffekt (0–100 km/h på 9 sekunder), 51 kWh-batteri (netto) och 343 km räckvidd med blandad körning (WLTP).

Family, Life, Tech och Max har alla 204 hk och gör 0–100 km/h på 8,5 sekunder. Batteripaketet har vuxit till 77 kWh och räckvidden är mellan 505 och 517 km, beroende på utrustningsnivå. Priserna varierar från 510 000 kronor för Life till 625 000 kronor för Max. Kostnader för extrautrustning tillkommer, och alla priser är exklusive leverans.

Observera att alla modeller har bakhjulsdrift.

Läs mer om utrustningen i de olika versionerna här.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.