Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Håll koll bakåt med Garmin Varia eRTL616

Om man vill ha lite bättre koll på bilar som närmar sig bakifrån när man cyklar kan Varia eRTL616 hjälpa till.

Av / 2023-04-30 - 07:53
Håll koll bakåt med Garmin Varia eRTL616

Frånvaron av backspeglar på cyklar gör att man inte alls har lika bra koll bakåt som om man själv hade suttit i en bil. Speciellt inte nu för tiden med alla tysta elbilar. Ett sätt att åtgärda det är att installera en Garmin Varia eRTL616 på din elcykel.

Foto: Garmin

Det är en bakåtseende radar som varnar dig med både synliga och hörbara aviseringar om du kopplat ihop den med kompatibla Garmin-enheter. Eller för den delen med vilken smartmobil som helst som har Varia-appen installerad. Den ska upptäcka fordon upp till 140 meter bakom dig.

“Då det blir mer och mer populärt att cykla elcykel är vi glada över att nu kunna erbjuda vår tillförlitliga radarteknologi till denna växande grupp av cyklister. Vilket äventyr du än planerar så vet du att Varia eRTL616 finns där och ser bakåt då du cyklar framåt.” – Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

Enheten är inte bara en varning för dig, det är dessutom en baklykta som, enligt Garmin, syns på hela 1,6 kilometers avstånd i dagsljus. Den har inget batteri utan ansluts till kompatibla elcyklar. Garmin Varia eRTL616 kan monteras på fler sätt med antingen ett sadel- eller pakethållarfäste.

Foto: Garmin

Pris och tillgänglighet

Garmin Varia eRTL616 finns att köpa nu för 3 549 kronor.

Mer info: Garmin

 

Läs också:

4 elcyklar

Evig medvind på cykelvägen - här är den bästa elcykeln

Vi testar fyra elcyklar byggda från grunden för att ge dig en optimal elektrisk tur på cykelvägen samt smidig digital hantering.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen