Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ferrari Purosangue får Burmester ljudsystem

Massiva krafter både under huven och i kupén.

Av / 2022-09-14 - 15:47
Ferrari Purosangue får Burmester ljudsystem

Så är den här. Ferraris första SUV, eller är det verkligen det? Ferrari själv gillar inte att tänka på Purosangue som en SUV. Och om du ställer den bredvid Bentley Bentayga ser du varför Enrico Galliera, Ferraris marknadschef insisterar på att det inte är en SUV.

Även om längden tangerar fem meter är Purosangue bara 159 cm hög, och markfrigången är inte lämplig för att följa en Range Rover i terrängen.

Ferrari kallar den hellre en GT, med fyra dörrar och fyra säten – 2+2 alltså, och den är inte direkt motorsvag. En V12 sugmotor levererar 715 hk till alla fyra hjulen och lyckas flytta den två ton tunga Ferrarin från noll till hundra på 3,3 sekunder. Toppfarten? 310 km/h.

Ferrari 2
Foto: Ferrari

Burmester ljudsystem

Inte överraskande levereras Purosangue med modern infotainment med både Apple CarPlay och Android Auto. Den får också en rejäl Burmester-anläggning som säkert kommer att underhålla de fyra i lädersätena hela vägen till Rivieran.

Burmester 3D High-End Surround Sound System heter det, och det är en mycket häftigare anläggning än de flesta har hemma.

Systemet är uppbyggt med totalt 1420 watt förstärkareffekt, fördelat på 21 skräddarsydda högtalare, inklusive Burmesters egen banddiskant. Det är inte direkt vardagsmat i en bil, inte ens på den här nivån.

Ferrari 1
Foto: Ferrari

Högtalarna i taket ska bidra till 3D-ljudet, eller surround som man också kan kalla det, och en egen subwoofer med EQ skakar om passagerarna. Ljudet kan naturligtvis anpassas efter alla smaker, och systemet som styrs från pekskärmen har flera färdiga ljudprofiler: Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass och Stage Plus, samt ett VIP-läge som centrerar   ljudbilden runt föraren.

Ferrari 3
Foto: Ferrari

Det kommer inte att vara en billig affär att skaffa en Purosangue, om du alls kan få en. Galliera säger i pressmeddelandet att Ferrarin många väntat på i första hand kommer att gå till befintliga kunder. Antagligen inte till vilken influencer som helst.

Priset börjar på 390 000 Euro, vilket blir 4,3 miljoner kronor. Men då får du inte bara en Ferrari med plats för hela familjen – och 473 liter bagage, utan också en rejäl anläggning.

 

Ferrari 5
Foto: Ferrari

 

Maserati Grecale Folgore med Sonus Faber

Vi har provat Sonus Faber-anläggningen i Maserati.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen