TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DS 3 Crossback E-Tense och fem andra får längre räckvidd

Går längre på samma batteri.

Den förlängda räckvidden i DS 3 Crossback E-Tense och de andra fem bilmodellerna på samma CMP-plattform är ett resultat av flera förbättringar, bland annat en effektivare värmepump.

Alla de sex modellerna som delar plattform får längre räckvidd med samma 50 kWh-batteri som driver en elmotor på motsvarande 136 hk.

En guldklimp bland gråsten Citroën har lyckats elektrifiera C4 utan att gå i fällan, ë-C4 Shine är en helt annorlunda upplevelse.

DS-versionen är den lyxigaste av de sex och får en specificerad räckvidd på 341 km. Vilket är en förbättring med sju procent jämfört med nuvarande modell. Räckvidden gäller endast nya modeller som kommer att finnas tillgängliga 2022, tidigare versioner kan inte uppgraderas.

De andra fem modellerna på CMP-plattformen som också får längre räckvidd är följande:

  •     Citroën ë-C4: 357 km (+7 km)
  •     Opel Corsa-e: 359 km (+22 km)
  •     Opel Mokka-e: 338 km (+24 km)
  •     Peugeot e-208: 362 km (+22 km)
  •     Peugeot e-2008: 345 km (+25 km)
e-C4 får längre räckvidd, till 357 km.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.