TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Candela C-8 körs på el

Candelas bärplansbåt når 50 sjömil med Polestar-batterier.

forfatter
Publicerad 2022-08-24 - 17:05

Självklart ska även fritidsbåtar elektrifieras. Vansinniga bränslepriser kan bidra till att driva på för ännu mer elektrifiering av båtar. Inte bara färjor och passagerartransporter, utan också små båtar som den här. Svenska Candela lanserade sin första elbåt 2019 och nu ska Polestar leverera batteri- och laddningssystem till Candelas elektriska bärplansbåtar.

Båtar som den här använder bärplan monterade under skrovet, som lyfter båten när den kommer upp i fart, och minskar buller och inte minst förbrukning – så mycket som 80 procent – jämfört med konventionella skrovbåtar.

657353 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
Candela C-8

Gustav Hasselskog, som startade Candela 2014 och är vd, säger att Polestar är en drömpartner för dem.

Medan elektrifieringen av bilar har kommit långt de senaste åren har den marina sektorn släpat efter. Genom att kombinera vår effektiva bärplansteknik med högkapacitetsbatterier från Polestar kan vi tillsammans accelerera användningen av elbåtar på massmarknaden.

657299 20220823 Polestar 2 battery pack
Polestar 2 batteripack

Med Polestars batteripaket kommer en Candela C-8 klara hela 50 sjömil (93 km) med en hastighet av 22 knop (40 km/h). Candela säger också att deras Candela C-POD, en elektrisk podmotor, är upp till 400 procent effektivare än andra båtmotorer.

Polestars batteripaket kommer också att hittas i en taxibåtversion av C-8 som heter Voyager och den elektriska färjan P-12, som blir företagets första kommersiella fartyg med elektrisk bärplansteknik.

657352 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
Polestar levererar batterier till de elektriska bärplansbåtarna från Candela

Polestar 2, nya färger, nya fälgar och nya inredningsdetaljer

Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger

Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild