Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

BMW CE 02 kommer till eCarExpo

BMW kommer till eCarExpo i Göteborg med sin nyaste eldrivna tvåhjuling, BMW CE 02.

Av / 2023-11-28 - 13:55
BMW CE 02 kommer till eCarExpo

Den elektriska tvåhjulingen BMW CE 02 beskrivs som en korsning mellan en motorcykel och en skoter, och kan köpas som antingen en lätt motorcykel eller en moped.

bmw-ce-02 3
Foto: BMW

I en tid när allt fler städer elektrifierar sina transporter och samtidigt gör livet svårare för förare av fossilbränslefordon, öppnar sig också nya möjligheter för nya former av elfordon. Inte minst inom kategorin tvåhjulingar, som är betydligt mer manövrerbara i den täta trafiken och de små gränderna i stadsmiljön.

BMW hävdar att CE 02 har utvecklats med fokus på både praktiska egenskaper och körglädje, och att den fyller ett tomrum som vi inte visste fanns – tomrummet mellan motorcykel och skoter.

Läs också Nya elektriska tvåhjulingar från BMW Med nya BMW CE 02 - som lanseras i två varianter, som lätt motorcykel och som EU-moped - tar företaget ett steg in i ett nytt segment, där de vänder sig till yngre människor.

BMW CE 02 finns som moped och lätt motorcykel

CE 02 erbjuds i två olika versioner: Som moped med en effekt på 5 hästkrafter (4 kW), som kan köras med ett AM- eller B-körkort och har en topphastighet på 45 km/h. Alternativt finns den också som en lätt motorcykel med en effekt på 15 hästkrafter (11 kW) och en topphastighet på 90 km/h. Den accelererar från 0 till 50 km/h på imponerande 3 sekunder och har en räckvidd på ca 9 mil.

”Trafiksituationen i våra städer håller på att förändras helt”, säger Anna Fägersten, marknadschef på eLife Nordic AB, arrangör av eCarExpo. ”Eldrivna motorcyklar och mopeder blir en självklar lösning som gör större delar av städerna tillgängliga för fler.”

BMW CE 02 kommer att ha sin officiella premiär i Hall B på eCarExpo, som hålls på Svenska Mässan i Göteborg, fredagen den 1 december kl. 11:40.

bmw-ce-02 2
Foto: BMW

Detta är eCarExpo

eCarExpo är Europas största elbilsmässa. På Göteborgsupplagan den 1–3 december visas både elbilar, solenergi och laddlösningar. Dussintals elbilar finns för provkörning och 27 seminarier kommer att avhållas.

För mer information om evenemanget och programmet, besök eCarExpos webbplats.

Läs mer om CE 02 hos BMW.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen