TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Nu kan du få Sonos-ljud i bilen

Ja, du läste rätt! Audi Q4 e-tron blir den första modellen med bilstereo från Sonos.

forfatter
Publicerad 2021-03-10 - 15:24

Audi har en lång tradition att erbjuda uppgraderade ljudsystem i sina bilmodeller: oftast kan man välja mellan Bose eller Bang & Olufsen som premiumalternativ. Men till kommande Q4 e-tron har Audi hittat en ny partner: ingen mindre än Sonos!

A211112_medium-989x741 A211111_medium-989x741 A211114_medium-989x741 A211113_medium-989x741
<
>
Foto: Audi

Sonos-bilstereo?

Sonos har precis lanserat sin nya bärbara högtalare och nu visar det sig alltså att de även har större saker på gång. Samarbetet med Audi är det första i bilsammanhang.

Så här ligger det till: Audi publicerade nyligen helt färska bilder av kommande Q4 e-tron och där kan man precis skymta Sonos-loggan i interiören. Efter detta har Sonos officiellt bekräftat att Q4 e-tron blir den första bilen som får Sonos-ljud i kupén.

”Vi kan bekräfta att vi arbetar med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbetet kommer ge “Sonos-tuned” ljud i den nya Q4 e-tron. Vi kommer ha mer information att dela i framtiden!”
Sabrina Krim, Sonos Sr. PR-Manager, Nordics

Sonos-systemet ska i första hand levereras till nya Audi Q4 e-tron, men enligt Sonos VD Patrick Spence kommer de kunna erbjuda ljudsystem till andra biltillverkare också.

Exakta specifikationer och funktioner i Sonos-systemet – som antal högtalare, effekt, surround och finesser – har inte offentliggjorts ännu, men vi antar att systemet åtminstone kan kommunicera och synkronisera med Sonos-appen, så att man kan lyssna på samma musik och spellistor i bilen som hemma. Kanske även Sonos Radio? Ljud & Bild jagar mer info och återkommer!

Källa: The Verge

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Xpeng P9: På väg till Sverige Gott om plats, bra komfort och "byggd som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: tämligen ordinära På batteridagen lovade Elon Musk nya batterier med helt ny teknik och banbrytande kapacitet. Nu är batterierna här... och de är helt vanliga.
Ferrari med 715 hk och 1420 watt Burmester-anläggning Massiva krafter både under huven och i kupén.
Automatisk laddning hos flera leverantörer Snart kommer du att kunna ladda din BMW bara genom att ansluta kabeln.
Jeep blir elektrisk Jeep är inte tidigt ute med elbilar, men fyra stadsjeepar kommer snart att finnas tillgängliga.
Spara bränsle med Google Maps Framöver kan du hitta den mest bränsleeffektiva rutten med Google Maps.
Följ Ljud & Bild