Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan du få Sonos-ljud i bilen

Ja, du läste rätt! Audi Q4 e-tron blir den första modellen med bilstereo från Sonos.

Av / 2021-03-10 - 15:24
Nu kan du få Sonos-ljud i bilen

Audi har en lång tradition att erbjuda uppgraderade ljudsystem i sina bilmodeller: oftast kan man välja mellan Bose eller Bang & Olufsen som premiumalternativ. Men till kommande Q4 e-tron har Audi hittat en ny partner: ingen mindre än Sonos!

A211112_medium-989x741 A211111_medium-989x741 A211114_medium-989x741 A211113_medium-989x741
<
>
Foto: Audi

Sonos-bilstereo?

Sonos har precis lanserat sin nya bärbara högtalare och nu visar det sig alltså att de även har större saker på gång. Samarbetet med Audi är det första i bilsammanhang.

Så här ligger det till: Audi publicerade nyligen helt färska bilder av kommande Q4 e-tron och där kan man precis skymta Sonos-loggan i interiören. Efter detta har Sonos officiellt bekräftat att Q4 e-tron blir den första bilen som får Sonos-ljud i kupén.

”Vi kan bekräfta att vi arbetar med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbetet kommer ge “Sonos-tuned” ljud i den nya Q4 e-tron. Vi kommer ha mer information att dela i framtiden!”
Sabrina Krim, Sonos Sr. PR-Manager, Nordics

Sonos-systemet ska i första hand levereras till nya Audi Q4 e-tron, men enligt Sonos VD Patrick Spence kommer de kunna erbjuda ljudsystem till andra biltillverkare också.

Exakta specifikationer och funktioner i Sonos-systemet – som antal högtalare, effekt, surround och finesser – har inte offentliggjorts ännu, men vi antar att systemet åtminstone kan kommunicera och synkronisera med Sonos-appen, så att man kan lyssna på samma musik och spellistor i bilen som hemma. Kanske även Sonos Radio? Ljud & Bild jagar mer info och återkommer!

Källa: The Verge

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen