Audi e-tron GT får ljudsystem från Bang & Olufsen

Audi e-tron GT och Audi RS e-tron GT kan beställas från 18 februari.
Annons
Annons
forfatter

Väntan har varit lång, men nu är Audis lyxiga fyrdörrarscoupé officiell: På ett livestreamat YouTube-event presenterade Audi nya e-tron GT och toppmodellen e-tron RS GT.

(Foto: Audi/YouTube)

Fyrdörrarscoupén kombinerar emotionell design med kraftfulla prestanda och dynamiska köregenskaper, hävdar Audi. Alla ytor och linjer är harmoniska, från strålkastarna fram – som kan utrustas med laserljus som extrautrustning – till den stora diffusorn bak. Karossens linjer är aerodynamiska, luftmotståndet är rekordlåga 0,24 (CW) och Audi utlovar mer än 488 km räckvidd (WLTP) och blixtsnabb laddning med upp till 270 kW.

Häftig acceleration

E-tron GT quattro accelererar till 100 km/h på 4,1 sekunder och har en topphastighet på 245 km/h. RS e-tron GT sprintar till 100 km/h på 3,3 sekunder och har en begränsad topphastighet på 250 km/h.

Audi e-tron GT och e-tron RS GT. (Foto: Audi)

 

Den främre motorn i Audi e-tron GT quattro ger 175 kW (238 hk), och den bakre 320 kW (435 hk). Båda motorerna har reserver för extrema situationer. Därför är den totala effekten på 350 kW (476 hk) betydligt lägre än summan av de två motorerna. Upp till 390 kW (530 hk) finns som boost i 2,5 sekunder och när man använder ”launch control”. Totalt vridmoment är 630 Nm.

Annons

I RS-versionen ger den främre motorn också 175 kW (238 hk), medan den bakre kan leverera hela 335 kW (456 hk). Total effekt är 440 kW (598 hk) och maximalt vridmoment är 830 Nm. I boost-läge ger RS-drivlinan 475 kW (646 hk).

 

Audi-e-tron-GT-interior-3-989x556 Audi-e-tron-GT-interior-989x556 Audi-e-tron-GT-interior-2-989x556
<
>
Interiören i Audi e-tron RS GT. (Foto: Audi)

Ljudsystem från Bang & Olufsen

Traditionsenligt erbjuder Audi ett uppgraderat ljudsystem från Bang & Olufsen till både e-tron GT och RS-modellen. Det handlar om ett Premium-ljudsystem med 3D-ljud, som vi antar är snarlikt systemen i dagens Audi-modeller. Tekniska data med antal högtalare och dylikt har vi inte lyckats gräva fram ännu. Vi jagar mer info!

Bang & Olufsen-systemet är ett tillval till e-tron GT och levereras som standard i e-tron RS GT. RS-modellen får också ett sportigare utvändigt ljud: e-tron Sportsound.

GT-modellerna kan beställas under februari. Svenska priser är inte klara, men de tyska riktpriserna är 100 000 euro för grundmodellen och 138 000 euro för RS-versionen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Denon har aldrig gjort en bättre surroundförstärkare än jubileumsmodellen AVC-A110.
Om du är villig att göra avkall på Dolby Atmos och DTS:X så finns det knappast någon mer prisvärd soundbar än Samsung HW-Q66T.
Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
Steen har älskat biografteknik ända sedan barndomen. Men det skulle dröja 44 år innan han förverkligade sin dröm. Men då gjorde han det i desto större stil!
Marantz, Denon och Yamaha-receivrar med HDMI 2.1 får svart skärm med den nya Xbox genom HDMI.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.
Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar
På Discogs såldes 12 miljoner vinylskivor 2020. Det är 40 procent mer än 2019! CD-försäljningen har ökat lika mycket.
Kompakt och lätt med bra räckvidd
HBO har släppt trailern till sin nya norska dramaserie.
Sänkt chassi och upp till 21-tums fälgar. Får vi äntligen också Canton ljudanläggning?
Rykten gör gällande att Sonos lanserar sina första hörlurar 2021. Så här kan de se ut!