Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Alltmer teknik i bilen är inte nödvändigtvis bra

Enligt en undersökning börjar folk irritera sig på de alltmer komplicerade infotainmentsystemen i nya bilar.

Av / 2023-07-24 - 12:21
Alltmer teknik i bilen är inte nödvändigtvis bra

Dagens bilar ersätter alltmer instrumentbrädorna med stora pekskärmar med avancerade informations- och underhållningssystem. Men är det verkligen vad vi köpare vill ha? Nej inte nödvändigtvis, visar en ny undersökning från JD Power.

Undersökningen Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) visar för första gången i undersökningens 28-åriga historia en nedgång i kundnöjdheten två år i rad hos amerikanska bilägare. Och det är infotainmentsystemen som folk har ledsnat på. Bara 56 procent använder det för att spela musik eller radio, utan föredrar att använda sin mobil. Mindre än hälften använder den inbyggda navigeringen, röstigenkänningen eller för att ringa telefonsamtal.

Läs också Styr ditt smarta hem från bilen Google kommer att göra det möjligt att styra smarta hemenheter direkt från bilen.

Det verkar inte i första hand handla om att man gillar sin mobil bättre, utan att man hatar biltillverkarnas egna gränssnitt. I bilar som har AAOS (Android Automotive) får infotainmentsystemet mycket högre poäng. Men bara om det även har Google Automotive Services, vilket innebär alla appar och tjänster från Google. Utan GAS får det lägst poäng…

Flera av de stora tillverkarna som Ford, GM och Volvo har sagt att de kommer använda GAS för nuvarande och kommande fordon. Under tiden faller Tesla i kundnöjdhet i alla kategorier sedan förra året.

Källa: The Verge

Läs också:

GM sparkar ut Apple Carplay och Android Auto nästa år

General Motors integrerar infotainment i bilen och stänger ute mobilerna från sina kommande elbilar.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen