TEST AV Panasonic TX-P65VT30Y

Fortfarande i topp

Panasonic spĂ€nner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!

Ljud & Bild tycker:
Fantastiska fÀrger. Bra kontrast och svÀrta.
Kostar en aning mer.

Panasonics toppmodeller har lÀnge varit i en klass för sig nÀr det gÀller bildkvalitet, men dessvÀrre ocksÄ nÀr det gÀller pris. Dryga 50 000 kronor var du tvungen att punga ut med om du ville köpa föregÄngaren 65VT20 förra Äret. I Är har priset sÀnkts med mer Àn 10 000 och det innebÀr att 65VT30 kan konkurrera med Samsungs 64-tummare pÄ nÄgorlunda lika villkor.

Panasonic har förbÀttrat sin design markant i Är, med en heltÀckande glasplatta framför skÀrmen som ger ett sobert intryck. Fast ingenting kan dölja det faktum att det handlar om en TV av ansenliga proportioner. Den har en avgjort mer dominerande framtoning Àn Samsungs plasma, och Àr vÀsentligt tyngre. PÄ samma gÄng Àr den mer gediget byggd Àn rivalen, med ett kraftigare bordsstativ som dessvÀrre inte kan vridas.

Bild i 2D
Det Àr ingen hemlighet att vi anser Panasonics bÀsta plasmaserie vara nÄgra av de bÀsta TV-apparaterna som gÄr att fÄ tag i nu för tiden. 55VT30 fick vÀldigt goda vitsord för sin bildkvalitet och 65-tumsversionen ger bara mer av allt det goda. Den största styrkan Àr fÀrgÄtergivningen, som antagligen Àr den bÀsta vi har sett frÄn nÄgon TV. Enormt stark och rik pÄ nyanser, utan att plÄgas av fÀrgstick. Panasonics Àss i rockÀrmen Àr det förkalibrerade THX-lÀget som ger fullstÀndigt korrekta fÀrger pÄ sÄvÀl film som annat TV-material.

JĂ€mfört med konkurrenten frĂ„n Samsung har 65VT30 en mer exakt fĂ€rgpalett och Ă€nnu grymmare svĂ€rta. Att Ă€ven grĂ„tonskalan Ă€r mer exakt syns tydligt i mörka scener. Ta till exempel Hong Kong-scenen i ”Dark Knight” dĂ€r Batman plockar upp affĂ€rsmannen Lau. HĂ€r uppvisar Panasonic stor precision i de smĂ„ graderingarna frĂ„n svart till ljusgrĂ„tt. Hos Samsung flyter de grĂ„ molnen ihop mer pĂ„ himlen och Ă€r inte lika distinkta. Samsung har Ă€ven större tendens till fĂ€rgstick i de mörka scenerna.

Bild i 3D
NÀr vi sÀtter pÄ oss 3D-glasögonen blir THX-lÀget i tamaste laget rent ljusmÀssigt och vi mÄste byta till dynamik- eller standardlÀget för att fÄ tillrÀckligt hög ljusstyrka. Men sÄ fort vi gör det kan vi njuta av den troligtvis bÀsta och framför allt mest behagliga 3D-bilden vi nÄgonsin har skÄdat. Panasonic-skÀrmen har en imponerande djupkÀnsla och fÄr fram mer information Àn rivalen frÄn Samsung. GÄr vi nÀra inpÄ skÀrmen syns ocksÄ fÀrre inslag av orenheter i bilden. Panasonic har mÀrkbart mindre sÄ kallat dithering-brus, vilket syns som gröna prickar i mörka omrÄden.

Slutsats
TX-P65VT30Y Àr tveklöst en av marknadens bÀsta TV-apparater just nu. En helt överlÀgsen fÀrgÄtergivning med imponerande kontrast och svÀrta gör filmtittning till en ren njutning. Skillnaden mellan Samsung och Panasonic Àr inte dramatisk, men gÄr  tydligt i Panasonics favör med merparten av bildmaterial, och i synnerhet i dÀmpad belysning har P65VT30 en fördel tack vare bÀttre svÀrta. NÀr priset dessutom har blivit förhÄllandevis hyggligt har vi inga som helst betÀnkligheter med att rekommendera Panasonics toppmodell Ä det starkaste.

Fakta & Betyg:
  • 65-tums 3D-plasma, 1920 x 1080
  • DVB-T2
  • 4 HDMI, Wi-Fi via dongel
  • Viera Connect-nĂ€tportal
  Pris: 38,000,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×