annons

Panasonic TX-P46GT30

3D-arvtagare

Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P46GT30 försvara Panasonics position som nummer ett inom 3D-underhållning?

annons
annons
Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

GT30-serien kan nästan betraktas som designskärmar om man jämför med de klumpiga äldre varianterna från Panasonic. TX-P46GT30 har en kombination av blanksvart och borstat stål i frontramen och har blivit smalare och tunnare på djupet. Den har gott om anslutningar också. Förutom MPEG4-mottagare och DVB-T2 klarar den satellit-TV och är godkänd av Canal Digital.

Bild
P46GT30 har alla välkända och goda kvaliteter vi förknippar med plasma: ytterst jämn och naturlig färgåtergivning och djup svärta. Detta är också en plasmaskärm som är ljusstark nog för att fungera i upplysta rum. Svärtan är mycket, mycket bra. Mörka partier är inte bara becksvarta, det är också tydligt att detaljnivån i mörka och mörkgrå områden har förbättrats markant. På Panasonic-skärmen ser man mycket fler detaljer i mörka områden.

Allt detta är goda egenskaper när det är dags för 3D-film, som TX-P46GT30 visar med ett imponerande djup och framför allt en suverän skärpa. Nackdelen med den aktiva slutartekniken är att glasögonen stjäl mycket ljus. Detta i kombination med plasmapanelen, som trots förbättringar har en smula begränsad ljusstyrka, tar bort mycket av bildens intensitet i normalt upplysta rum. Trots detta är TX-P46GT30 en väldigt bra allround-skärm som passar alla som vill ha en bra bild i både 2D och 3D.

 • 46-tums 3D-plasma, 1920 x 1080
 • DVB-T2
 • 4 HDMI, Wi-Fi
 • Viera Connect-nätportal
Pris: 15000 kr
PlusStark kontrast och starka färger. Knivskarp 3D-bild.
MinusSlutarglasögon kräver dämpad belysning.
  6 stora 3DTV-apparater Stor, större, störst!
  Läs inledningen till testet
  Också i detta test:
  Sharp LC-46LE831
  Skarp utmanare
  Sharps 46-tummare är en stark kandidat till årets allround-TV.
  Sony KDL-55HX820
  Läcker monolit
  Sony ställer upp med en riktigt läckerbit som har en utmärkt bild i både två och tre dimensioner.
  Philips 55PFL7606T
  Mycket för pengarna
  Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.
  Panasonic TX-P65VT30Y
  Fortfarande i topp
  Panasonic spänner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!
  Samsung PS64D8005
  Snygg koloss
  Samsungs populära mega-plasma har växt en tum utan att TV:n har blivit större.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Läs också

  Hittade inga inlägg.