Sony KDL-55HX820

Läcker monolit

Sony ställer upp med en riktigt läckerbit som har en utmärkt bild i både två och tre dimensioner.
Ljud & Bild tycker
Dunderstark kontrast. Läckra färger.
Mycket ”clouding”. Begränsad svärta.
Specifikationer
  • 55-tums 3D-LED, 1920 x 1080
  • 4 HDMI, Wi-Fi
  • Bravia-nätportal

 

forfatter

HX-serien är läcker att titta på med sitt diskreta blanksvarta utseende och heltäckande glasfront – eller ”Monolithic Design” som Sony kallar det. I funktionsväg har 55HX820 inbyggd Wi-Fi-mottagare och Bravia-nätportal. Den senare är inte i klass med Sonys kommande Google TV, som är en renodlad nät-TV, men fungerar fint för alla som bara vill surfa på nätet någon gång emellanåt.

Bild
HX820 är en enklare variant av toppmodellen HX923, där den aktiva bakbelysningen är utbytt mot kantmonterade lysdioder. Vårt intryck av 55HX820 är att även denna har en ytterst ljusstark och färgsprakande bild med imponerande skärpa, även när bilden rör sig hastigt. Både sport, film och annat 2D-material är rena drömmen att beskåda. Att de kantmonterade lysdioderna inte ger lika god kontroll över ljuset syns på att skärmen inte har lika imponerande svärta och kontrast. I helt mörklagda scener, som i tunnlar, syns också tydliga tendenser till clouding – ljusa partier som beror på ojämn reflektion av ljuset bakom skärmen.

På pluskontot är den totala kontrasten och ljusstyrkan övertygande och Sony har tillräckligt med intensitet för att visa 3D-bild med massor av dynamik och liv.

KDL-55HX820 är främst en strålande bra 2D-TV som även kan användas till 3D-tittning när man vill. Bildkvaliteten är ett snäpp bättre än vad Philips presterar i 2D, men i 3D sätter vi en slant på Philips.

Också i detta test:

Panasonic TX-P46GT30

3D-arvtagare

Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P46GT30 försvara Panasonics position som nummer ett inom 3D-underhållning?

Stark kontrast och starka färger. Knivskarp 3D-bild.
Slutarglasögon kräver dämpad belysning.

Sharp LC-46LE831

Skarp utmanare

Sharps 46-tummare är en stark kandidat till årets allround-TV.

Mycket bra färgåtergivning. Lite eller ingen crosstalk.
Slutarglasögon kräver dämpad belysning.

Philips 55PFL7606T

Mycket för pengarna

Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.

Skarp och behaglig 3D-bild.
Lite ”clouding”. Begränsad svärta.

Panasonic TX-P65VT30Y

Fortfarande i topp

Panasonic spänner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!

Fantastiska färger. Bra kontrast och svärta.
Kostar en aning mer.

Samsung PS64D8005

Snygg koloss

Samsungs populära mega-plasma har växt en tum utan att TV:n har blivit större.

Bra svärta och kontrast. Knivskarp bild.
Visst brus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.