Search
Generic filters

: Sony KDL-55HX820

Läcker monolit

Sony ställer upp med en riktigt läckerbit som har en utmärkt bild i både två och tre dimensioner.

Ljud & Bild tycker

Dunderstark kontrast. Läckra färger.
Mycket ”clouding”. Begränsad svärta.
 • 55-tums 3D-LED, 1920 x 1080
 • 4 HDMI, Wi-Fi
 • Bravia-nätportal

 

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 27000 kr

HX-serien är läcker att titta på med sitt diskreta blanksvarta utseende och heltäckande glasfront – eller ”Monolithic Design” som Sony kallar det. I funktionsväg har 55HX820 inbyggd Wi-Fi-mottagare och Bravia-nätportal. Den senare är inte i klass med Sonys kommande Google TV, som är en renodlad nät-TV, men fungerar fint för alla som bara vill surfa på nätet någon gång emellanåt.

Bild
HX820 är en enklare variant av toppmodellen HX923, där den aktiva bakbelysningen är utbytt mot kantmonterade lysdioder. Vårt intryck av 55HX820 är att även denna har en ytterst ljusstark och färgsprakande bild med imponerande skärpa, även när bilden rör sig hastigt. Både sport, film och annat 2D-material är rena drömmen att beskåda. Att de kantmonterade lysdioderna inte ger lika god kontroll över ljuset syns på att skärmen inte har lika imponerande svärta och kontrast. I helt mörklagda scener, som i tunnlar, syns också tydliga tendenser till clouding – ljusa partier som beror på ojämn reflektion av ljuset bakom skärmen.

På pluskontot är den totala kontrasten och ljusstyrkan övertygande och Sony har tillräckligt med intensitet för att visa 3D-bild med massor av dynamik och liv.

KDL-55HX820 är främst en strålande bra 2D-TV som även kan användas till 3D-tittning när man vill. Bildkvaliteten är ett snäpp bättre än vad Philips presterar i 2D, men i 3D sätter vi en slant på Philips.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Panasonic TX-P46GT30 - 3D-arvtagare
  Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P46GT30 försvara Panasonics position som nummer ett inom 3D-underhållning?
  Sharp LC-46LE831 - Skarp utmanare
  Sharps 46-tummare är en stark kandidat till årets allround-TV.
  Philips 55PFL7606T - Mycket för pengarna
  Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.
  Panasonic TX-P65VT30Y - Fortfarande i topp
  Panasonic spänner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!
  Samsung PS64D8005 - Snygg koloss
  Samsungs populära mega-plasma har växt en tum utan att TV:n har blivit större.

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TCL QLED800 (65QLED800)

  Riktpris: 13000 kr QLED-klipp från TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Riktpris: 19000 kr Bra till sport och spel

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Riktpris: 18000 kr Superstark kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Riktpris: 40000 kr Galleri-OLED
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.