Search
Generic filters

: Philips 55PFL7606T

Mycket för pengarna

Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.

Ljud & Bild tycker

Skarp och behaglig 3D-bild.
Lite ”clouding”. Begränsad svärta.
 • 55-tums 3D-LED, 1920 x 1080
 • DVB-T2
 • 4 HDMI, Wi-Fi
 • Net TV-nätportal

 

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 17000 kr

Philips TV är utrustad med kantmonterad LED-belysning, 100 Hz-teknik och Philips välkända Ambilight-omgivningsljus, här i en mer beskedlig version med färre lysdioder än i toppmodellerna. Skärmen är dessutom utrustad med Smart TV-funktioner som internet, YouTube och filmhyra. Men den allra coolaste funktionen är att du kan spela TV-spel i 2-spelarläge – på helskärm! Med hjälp av två par olika polariserande glasögon kan spelare 1 och 2 använda hela skärmytan utan att se varandras spelskärmar.

Bild
Philips har en ljusstark och kontrastrik 2D-bild. Glaset framför skärmen är också relativt matt så att du slipper irriterande speglingar från omgivningen. Bilden blir aldrig becksvart som med de bästa plasmorna eller LED-skärmarna med aktiv bakbelysning. Färgåtergivningen är däremot mycket bra och både Film- och Standard-fabrikslägena fungerar utmärkt.

55PFL7606T använder sig av polariserande 3D-teknik och det ingår två passiva glasögon. Vi har tidigare testat 40-tumsversionen av den här modellen och kan avslöja att 55 tum är en helt annan upplevelse, särskilt med 3D-film där den större ytan bidrar till en förbättrad djupkänsla. Eftersom den horisontella upplösningen halveras från 1080 till 540 linjer bör man sitta minst 3–4 meter bort för att slippa se något rutmönster. Men då får du också en oerhört behaglig 3D-upplevelse som överträffar Sonys 55-tummare.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Panasonic TX-P46GT30 - 3D-arvtagare
  Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P46GT30 försvara Panasonics position som nummer ett inom 3D-underhållning?
  Sharp LC-46LE831 - Skarp utmanare
  Sharps 46-tummare är en stark kandidat till årets allround-TV.
  Sony KDL-55HX820 - Läcker monolit
  Sony ställer upp med en riktigt läckerbit som har en utmärkt bild i både två och tre dimensioner.
  Panasonic TX-P65VT30Y - Fortfarande i topp
  Panasonic spänner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!
  Samsung PS64D8005 - Snygg koloss
  Samsungs populära mega-plasma har växt en tum utan att TV:n har blivit större.

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TCL QLED800 (65QLED800)

  Riktpris: 13000 kr QLED-klipp från TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Riktpris: 19000 kr Bra till sport och spel

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Riktpris: 18000 kr Superstark kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Riktpris: 40000 kr Galleri-OLED
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.