annons
annons

Jabra Revo Wireless

September 2015Jabra Revo Wireless

Avancerade och prisvärda

Revo både känns och låter som en dyrare lur och har unika finesser som faktiskt tillför något.

Utmärkt ljud med rejäla basresurser. Smidiga touchkontroller och app med många inställningar. Både snygga och tåliga.
Alla inställningsmöjligheter kan bli lite överväldigande. Appen ger faktiskt inte bättre ljud än om man struntar i den helt.

Vi gillar Revos rena design med distinkta färger även om de vita är lite opraktiska med tanke på smuts. Bågen är i rejäl aluminium och Jabra har utsatt lurarna för omfattande hållbarhetstester så vi tror på att de inte går sönder i första taget. Bågen har ett gångjärn så att de kan fällas ihop för transport men tyvärr kan de inte göras helt platta. Vi tycker också att det känns lite snålt med en enkel tygpåse i den här prisklassen. Revo Wireless kan fås i vitt, grått eller svart med metalldetaljer eller helsvarta.

Lurarna har få synliga knappar även om mitten av kåporna faktiskt är multifunktionsknappar. Den ena har dessutom touchkontroller för att ändra volym och byta låt, vilket fungerar utmärkt. När man slår på dem berättar en röst om lurarnas status och ger instruktioner om hur man ansluter dem till telefonen om nödvändigt. De har NFC för enkel ihopkoppling. Tack vare lagom stoppning i bågen och memoryfoam i kuddarna sitter lurarna riktigt bekvämt, utan allt för mycket tryck mot örat.

Ljudkvaliteten är definitivt i klass med de bästa i testet, med ett varmt och klart ljud med rejäla resurser som klarar av att man drar upp volymen. De har även gott om basresurser för dem som gillar lite extra tryck i musiken. Det kan dock bli lite väl överdrivet ibland men lyckligtvis får man med en app, som förutom Dolby Digital-behandling även har många equalizer-inställningar. Lite för många faktiskt, och det är svårt att hitta något som ger ett generellt bättre ljud än det obehandlade ljudet utan appen.

 

Slutsats

Jabra Revo är smart formgivna lurar där utseendet inte är på bekostnad av funktionen. Det känns som kvalitetslurar och de är dessutom väldigt slitstarka. Hanteringen är enkel med väl fungerande touchkontroller på ena kåpan. Som en bonus kan man koppla dem till datorn. Smartmobil-appen ger många inställningsmöjligheter och ljudprofiler, men det är svårt att hitta något som faktiskt låter bättre än det obehandlade ljudet. Det är nämligen alldeles utmärkt utan att man behöver göra något alls.

Vi gillar Revos rena design med distinkta färger även om de vita är lite opraktiska med tanke på smuts. Bågen är i rejäl aluminium och Jabra har utsatt lurarna för omfattande hållbarhetstester så vi tror på att de inte går sönder i första taget. Bågen har ett gångjärn så att de kan fällas ihop för transport men tyvärr kan de inte göras helt platta. Vi tycker också att det känns lite snålt med en enkel tygpåse i den här prisklassen. Revo Wireless kan fås i vitt, grått eller svart med metalldetaljer eller helsvarta. Lurarna har få synliga knappar även om mitten av kåporna faktiskt är multifunktionsknappar. Den ena har dessutom touchkontroller för att ändra volym och byta låt, vilket fungerar utmärkt. När man slår på dem berättar en röst om lurarnas status och ger instruktioner om hur man ansluter dem till telefonen om nödvändigt. De har NFC för enkel ihopkoppling. Tack vare lagom stoppning i bågen och memoryfoam i kuddarna sitter lurarna riktigt bekvämt, utan allt för mycket tryck mot örat. Ljudkvaliteten är definitivt i klass med de bästa i testet, med ett varmt och klart ljud med rejäla resurser som klarar av att man drar upp volymen. De har även gott om basresurser för dem som gillar lite extra tryck i musiken. Det kan dock bli lite väl överdrivet ibland men lyckligtvis får man med en app, som förutom Dolby Digital-behandling även har många equalizer-inställningar. Lite för många faktiskt, och det är svårt att hitta något som ger ett generellt bättre ljud än det obehandlade ljudet utan appen.  

Slutsats

Jabra Revo är smart formgivna lurar där utseendet inte är på bekostnad av funktionen. Det känns som kvalitetslurar och de är dessutom väldigt slitstarka. Hanteringen är enkel med väl fungerande touchkontroller på ena kåpan. Som en bonus kan man koppla dem till datorn. Smartmobil-appen ger många inställningsmöjligheter och ljudprofiler, men det är svårt att hitta något som faktiskt låter bättre än det obehandlade ljudet. Det är nämligen alldeles utmärkt utan att man behöver göra något alls. https://youtu.be/wFXFEDV2kEI
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Jabra Revo Wireless
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: On-ear
  • Anslutning: BT 3.0, Aux-kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 240 gram
  • Batteritid: 12 timmar
Pris: 1900:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-