annons
annons
annons

Test av Beats Studio Wireless

Bastunga och tuffa

Trots den kapade sladden låter Beats Studio Wireless nästan bättre än den trådade.

Ljud & Bild tycker

  • Kraftig bas för de som vill ha det, men ändå förvånansvärt bra ljud. Bekväma att ha på sig. Tar lite plats i packningen.

  • Fungerar inte alls utan ström, inte ens med sladd. Mycket tomgångsbrus från elektroniken.

annons

Vi har tidigare testat Studio i sladdversionen med bra resultat. Liksom dem är Wireless en modernare variant av tidigare lurar med mjukare och renare linjer, bättre byggkvalitet och som sitter tätare inpå huvudet. Bågen är mycket tålig och klarar att böjas och vridas. Man får med en laddare men kan också använda andra USB-laddare. Tyvärr måste batteriet vara laddat för att man ska kunna lyssna alls, det går alltså inte att använda sladd i nödfall. I hopfällt skick tar de ganska liten plats i packningen.

Med memory foam och imitationsläder i kuddarna känns de bekväma och eftersom de sitter runt öronen kan man ha dem på sig länge. Däremot kunde de gärna fått ha mer stoppning i bågen. Den ena kåpan har en kontrollknapp för att starta och stoppa musik, svara i telefon och byta spår. Sladden har också en fjärr, som funkar bäst med iPhone. Vill man bara stänga ute oljud kan man sätta lurarna i ett mer aggressiv brusreducerande läge, men de susar en hel del själva om det är tyst omkring.

Med musik på fungerar brusreduceringen bra även om den inte är riktigt i klass med de bästa trådbundna konkurrenterna. Jämfört med de ökända tidiga modellerna har ljudkvaliteten tagit ett kliv uppåt med en mer kontrollerad bas som inte längre överröstar allting annat. Däremot är den fortfarande så kraftig som Beats-fantasterna vill ha den. Jämfört med den trådade versionen tycker vi faktiskt att man inte tappar speciellt mycket i ljudkvalitet. Speciellt inte om man är i en bullrig miljö.

Slutsats

Det här är de perfekta reselurarna för den publik som älskar designen och ljudet från Beats. Trots att de både är trådlösa och har brusreducering så lider inte ljudet så mycket av det. Nästan tvärtom då Studio-modellen låter avsevärt bättre än de första basdånande modellerna i sortimentet. De är dessutom bekväma att ha på sig och praktiska att packa ned. Det stora problemet är dock att de måste ha ström för att fungera. Har man glömt laddaren kan man inte ens lyssna med sladd. Ridå!

(Foto: Tillverkare)

(Foto: Tillverkare)

Fakta

  • Typ: Over-ear
  • Anslutning: 3,5 mm, BT
  • Mikrofon: Ja
  • Batteritid: 12-20 timmar
  • Vikt: 263 gram
Tillverkare:
Beatsbydre
Pris:
3.400,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons