annons
annons

Test: Waze 2.0.1

Gratis navigering

Hjälp till att fylla i kartan och rapportera in köer och bli en hjälte på nätet.

Lyd & Bilde mener

Gratis Kul att utforska Sociala funktioner
Vägar saknas Få hjälpmedel

Waze är mer av ett projekt och ett socialt experiment än en färdig navigeringsapplikation. Inte nog med att det är öppen källkod så att hobbyprogrammerare kan bidra med rättelser och nya funktioner, själva kartan tas fram av användarna. Det innebär att när man kör på en gata som inte finns med på kartan är tanken att man ska bidra genom att knappa in gatunamnet och dela med sig till alla andra. Man kan även göra noggrannare rättelser på webbsajten.

Genom så kallad crowdsourcing så har man också en elementär trafikinformation. Programmet rapporterar in din hastighet och position vilket gör det möjligt att förutspå trafikstockningar. Användarna kan även rapportera in trafikolyckor, köer och poliskontroller eller skicka meddelanden till varandra. Allt positivt man bidrar med ger poäng vilket uppmuntrar till att anstränga sig lite extra för gruppens bästa.

  • iPhone
  • iPad
  • Android
  • Windows Mobile
  • Symbian
  • Blackberry

Flere tester:

Panospace One

Bygg dina idéer

Kinesiska Panospace har som mål att göra 3D-utskrifter så enkelt att alla kan använda det hemma, i skolan eller på kontoret. Det har ännu så länge resulterat i modellen Panospace One.

iMac Pro 27’’

Häftig Mac för experter

Bärbara superdatorer

Störst ochstarkast

Alienware 17 R4

Väsnas som ett jetplan

HP Omen 17 ap002no

HP:s mästerstycke

Friday Lock

Lås uppp med mobilen