annons
annons

Nyheter

Ny version av Dragonfly

AudioQuests nya version av USB-omvandlaren Dragonfly ser ut precis som den förra, men låter bättre.

Vi blev alldeles till oss i trasorna när vi testade AudioQuest Dragonfly för snart ett år sedan. Det är en digitalomvandlare för PC och Mac som inte är större än ett USB-minne men som gör underverk med ljudet.

Efter detta har konkurrenset hårdnat och det har kommit många rivaler. Även om den ursprungliga lilla Dragonfly fortfarande förbättrar ljudet från datorn markant så finns det numera andra som ger ännu bättre ljud för pengarna. Det tycks AudioQuest också ha insett och lanserar därför en version 1.2.

För att få ännu bättre ljud ur den lilla krabaten har kretsen mellan DAC-chipet och analogutgången förbättrats och även strömförsörjningen fått en överhalning.

Utvändigt är Dragonfly v1.2 precis likadan som den förra, bortsett från att den väger ett uns mindre på grund av att den lilla analogdelen är lättare. Enda sättet att se skillnad är att det står v1.2 på kartongen – och datorn kallar den också för v1.2 när den är inkopplad.

Asynkron
I Dragonfly sker digitalomvandlingen asynkront, vilket betyder att omvandlaren inte använder sig av datorns klocka (som inte alls är särskilt anpassad för ljud) utan går förbi den och i stället utnyttjar Dragonflys egen klocka – eller rättare sagt: klockor, för Dragonfly har två stycken som är anpassade till var sin upplösning, den ena tar hand om signaler med 44,1 och 88,2 kHz-upplösning och den andra 48 och 96 kHz.

Dragonfly kostar 1 700 kronor

Ljudtema.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-