Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

NAD C 379 är en ny hybridförstärkare

NAD C 379 är en ny integrerad förstärkare som hanterar alla signalkällor.

Av / 2024-05-08 - 15:27
NAD C 379 är en ny hybridförstärkare

High End-mässan i München har inte startat, men det strömmar in lanseringar redan innan dörrarna öppnats.

NAD Electronics har tillkännagivit en ny förstärkare i Classic-serien, C 379 HybridDigital DAC Amplifier.

Förstärkaren är byggd kring ett slutsteg av klass D. Den digitala konverteringen sker med den välkända ESS SABRE DAC. Och förstärkaren kan utökas med instickskort från andra generationen av Modular Design Construction (MDC).

(Foto: NAD)

Slutsteget på NAD C 379 är en specialdesignad UcD HybridDigital-modul, som levererar 80 watt kontinuerlig effekt i 8 och 4 ohm. C 379 kan också paras ihop med C 268 stereoeffektförstärkare i en fullt balanserad konfiguration för 300 watt kontinuerligt.

Läs också Musiken, rummet och allting NAD C658 är mer än den ser ut. Bakom den grå fasaden döljer sig en mångsidig förförstärkare, DAC och streamingmottagare som även kan kontrollera ditt lyssningsrum.

NAD C 379:s högeffektiva strömförsörjning använder mindre än hälften av strömmen jämfört med konventionella förstärkare i samma klass, vilket lär betyda att den är av switched mode-typ.

Täcker alla signalkällor

”NAD C 379 är i en klass för sig, den integrerar alla väsentliga komponenter i ett högpresterande musiksystem och rymmer alla musikkällor från vinyl till digital streaming”, säger Cas Oostvogel, produktchef på NAD Electronics.

Den digitala kretsen är byggd kring den välkända 32-bitars ESS SABRE ES9028 DAC. Det är ett val som den här skribentenn bara kan lovorda, eftersom jag har träffat på många mycket musikaliska digitalkonverterare med just den kretsen.

NAD C 379 täcker ett brett utbud av signalkällor. Och de två MDC-expansionsplatserna erbjuder intressanta alternativ i prisklassen. (Foto: NAD)

PÅ baksidan hittar man två expansionsplatser för NAD:s MDC-moduler, som gör det möjligt att uppgradera förstärkarens möjligheter med nya funktioner och A/V-teknologier. Inklusive BluOS-multirumstreaming och Dirac Live rumskorrigering.

NAD C 379 är från fabrik utrustad med ett antal analoga och digitala anslutningsmöjligheter, inklusive aptX HD Bluetooth, HDMI eARC, MM Phono stage och två oberoende subwooferutgångar.

Läs också Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?

Pris och tillgänglighet

NAD C 379 kommer att finnas tillgänglig i slutet av juni 2024. Vi har inte fått besked om något svenskt pris ännu, men det europeiska priset är €1 199, motsvarande cirka 15 000 SEK.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen