annons
annons

Nyheter

Magico-toppmodell med diamantmembran

Den nya Magico-högtalaren är utmejslad ur aluminium och försedd med diamantdiskant för att tilltala de mest kräsna musikälskarna.

Som vi har rapporterat tidigare får man ha en synnerligen bra kontakt med sin personlige bankman för att kunna köpa Magicos toppmodeller. Nu kommer S7, värstingmodellen i S-serien som är en 142 cm hög highend-högtalare för 58 000 dollar. Eller 500 000 svenska kronor, plus moms.

S7 ställer med andra ord upp i den absoluta elitklassen.

Men den är ingen snofsig historia med massor av element i ett träkabinett och dussintals lackstrykningar. Kabinettet är i stället byggt på ett lättmetallchassi med avstagningar och tjocka aluminiumplattor på sidorna. På så sätt anser Magico att de får kontroll över resonanserna.

Mellan de läckert lackerade aluminiumpanelerna sitter tre 25-centimeters baselement med membran av aluminium. De klarar av att leverera ett öronbedövande ljudtryck på 120 dB (lika högt som en flygmotor) vid 50 Hz. Det lär massera inälvorna.

Ett 15-centimeters mellanregister är monterat överst på baffeln. Det har ett kompositmembran från Arkema av flätat kolfiber och ett lager med nano-grafen från XC-Sciences som tillsammans är 20 procent lättare och 300 procent styvare än de membran Magico har använt tidigare. Det drivs av en talspole av titan med två neodym-magneter och sitter i ett eget kabinett.

Magico-S7-red

Diskanten har ett 25-millimeters membran av beryllium som är belagt med industriellt framställd diamant, vilket ska ge en superlåg förvrängning och tåla hög effekt.

Delningsfiltret är Magicos eget Elliptical Symmetry-filter, med påkostade komponenter från Mundorf i Tyskland.

Magico S7 släpps i juli.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-