TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

forfatter
Publicerad 2010-12-06 - 20:58
Ljud & Bild tycker
Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
Begränsad synvinkel. Tunt ljud.
Specifikationer
22-tums LED-LCD, 1920 x 1080 DVB-T 2 HDMI Scart/komponentvideo Optisk ljudutgång PC-/ljudingång Pris: 2 700 kr

M2280D är i grund och botten en PC-monitor men har allt man kan förvänta sig av en modern TV, inklusive MPEG4-mottagare, dubbla HDMI-ingångar samt både scart och komponentvideo. Dessutom finns en optisk digitalutgång för ljud. Monitorn har en fullblodsfjärr och samma överskådliga och grafiskt läckra menysystem som vi känner igen från LG:s övriga modeller. En hel uppsjö av inställningar innebär att monitorn vänder sig till lite mer erfarna användare.
 
Bildkvalitet
Att LG-skärmen egentligen är en datormonitor märks på bildkvaliteten, på både gott och ont. Här kan du sitta tätt intill skärmen utan att se någon antydan till rutmönster i bilden. M2280D har inte bara högre upplösning utan också högre pixeltäthet (“dot pitch”) än en vanlig TV-skärm. Den känns helt sömlös och har en imponerande skärpa och detaljrikedom med högupplösta Blu-ray-filmer. I motsats till de andra testdeltagarna, som förstärker konturer en smula för att ge en bättre känsla av skärpa på håll, har LG-skärmen äkta detaljer, utan brus eller orenheter. Färgbalansen är neutral och dessutom finns en expertmeny för den som vill finkalibrera bilden.
M2280D är mycket behaglig att titta på på nära håll (0,5–1 meter). Medaljens baksida är att synvinkeln är snävare – om man tittar från sidan blir bilden påtagligt mattare. LG:s panel är också något mindre ljusstark än de bästa skärmarna i testet.
 
Ljudkvalitet
Bilden är mycket bra men ljudet är dessvärre tragiskt dåligt i den här skärmen, med en total avsaknad av bas och grundtoner. Det låter väldigt spretigt och tunt, även i förhållande till de andra små TV-apparaterna.

Också i detta test:

Grundig Vision 8 22

Kökschefen

Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.

Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
Aningen ojämn bakbelysning.

Samsung UE22C4015

Vit stilikon

Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.

Läcker design. Hög bildkvalitet.
Överdrivna färger. Tunt ljud.

Philips 22PFL3405H

Praktisk småskärm

Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.

Användarvänlig. Bra synvinkel.
Ojämn färgbalans. Tunt ljud.

Grundig Leemaxx19 LED

Liten och lätt

Grundig Leemaxx passar bra för dig som vill ha en enkel TV att ställa på köksbänken.

Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend