Philips 22PFL3405H

Praktisk småskärm

Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.

3-serien är den enklaste och billigaste LED-serien i Philips sortiment. Rent designmässigt är den funktionell och snygg att titta på, med de välkända runda kanterna och en rödfärgad rand i ramen. 3405-modellen finns också i 19- och 26-tumsversion och finns även i vitt med beteckningen 3415.
Skärmen förfogar bara över 1 HDMI-ingång, och ingen komponentvideo. Däremot har den en digital-TV-mottagare som stöder MPEG4. Användarvänligheten är bra, med fin fjärrkontroll och ett effektivt och blixtsnabbt menysystem. Menyerna laddar faktiskt betydligt snabbare än i Philips toppmodeller, vilket mest beror på att det finns färre alternativ att välja mellan. Första inställningen går fort och du kan lägga till de enheter du vill i en egen snabbmeny.
 
Bildkvalitet
Första gången du sätter på TV:n visas en startmeny som guidar dig igenom installationen, inklusive bildinställningar. På så sätt kan du anpassa bilden efter egna preferenser. Vi valde konsekvent de mest neutrala alternativen och det slutade med en riktigt trovärdig bild.
Direkt ur kartongen har Philips-skärmen en lite lägre ljusstyrka än Grundig, och färgbalansen är lite rödaktig i standardläge. 22PFL3405H har däremot inte lika överdriven färgmättnad som Samsung har direkt ur kartongen. Synvinkeln är också mycket bättre än i LG:s PC-monitor.
 
Ljudkvalitet
De inbyggda TV-högtalarna kan inte skryta med särskilt mycket kraft. Även om detta är en större TV har inte Philips-skärmen särskilt mycket maffigare ljud än Grundigs 19-tummare, och den maximala ljudstyrkan är tämligen begränsad. Det fungerar fint som bakgrundsljud i köket, men inte till film och effektfulla TV-serier.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Grundig Vision 8 22

Kökschefen

Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.

Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
Aningen ojämn bakbelysning.

Samsung UE22C4015

Vit stilikon

Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.

Läcker design. Hög bildkvalitet.
Överdrivna färger. Tunt ljud.

LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
Begränsad synvinkel. Tunt ljud.

Grundig Leemaxx19 LED

Liten och lätt

Grundig Leemaxx passar bra för dig som vill ha en enkel TV att ställa på köksbänken.

Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: