TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Grundig Vision 8 22

Kökschefen

Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.

forfatter
Publicerad 2010-12-06 - 20:58
Ljud & Bild tycker
Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
Aningen ojämn bakbelysning.
Specifikationer
22-tums LED-LCD, 1366 x 768 DVB-T/C, MPEG4 2 HDMI PC-/ljudingång Scart, USB 12/220 volt Pris: 4 000 kr

Grundigs nya 22-tummare ser ut som en miniatyr av de större Vision 8-modellerna. Den har en silvergrå ”chrome”-färg och högtalaren sitter i underkant av skärmen. Foten skruvas fast och har ingen vrid- eller vinklingsfunktion, men det behövs inte heller för en så liten och nätt TV. Fjärrkontrollen är enkel och överskådlig, utan för många knappar som man kan gå vilse bland, och menysystemet är enkelt att förstå sig på. Utöver dubbla HDMI-ingångar och MPEG4-mottagare för digital-TV har Grundig utrustat TV:n med en USB-inspelningsfunktion. Du kan enkelt spela in eller pausa TV-program samt spela upp videofiler med hjälp av ett USB-minne.
En bonus är att TV:n också kan köras på 12 volt. Transformatorn är inbyggd, så 12-voltskabeln sticks in direkt i baksidan. Smart!
 
Bildkvalitet
Vi har blivit vana vid att få en naturlig bild med Grundig och Vision 8 är inget undantag. I standardläge har Vision 8 en ljusstark och kontrastrik bild. Färgerna är varma men dras inte med någon överdriven färgmättnad eller skev färgbalans. Allt från hudtoner till grönt gräs och blå himmel ser naturligt ut, utan den konstgjorda karaktär som många TV-apparater har när de sätts på för första gången. Kontrasten är bra men vi kan skymta en aning ljusläckage från bakbelysningen, vilket gör att de allra mörkaste scenerna kan se lite ojämna ut. Svärtan är inte rekordmörk men bra nog för att man ska kunna titta på film på kvällen. Skärmen har tillräcklig med ljusstyrka för att fungera i solljus och den matta ytan har inga problem med reflektioner.
 
Ljudkvalitet
Grundig är klart bäst på ljud av de fem deltagarna. Ljudet kan inte förflytta berg men är ändå förvånansvärt kraftfullt i förhållande till TV:ns storlek. Här finns både fyllighet i mellanregistret och tillräckligt med ljudstyrka för att både dialog och ljudeffekter ska markeras tydligare än med de andra TV-apparaterna.

Också i detta test:

Samsung UE22C4015

Vit stilikon

Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.

Läcker design. Hög bildkvalitet.
Överdrivna färger. Tunt ljud.

Philips 22PFL3405H

Praktisk småskärm

Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.

Användarvänlig. Bra synvinkel.
Ojämn färgbalans. Tunt ljud.

LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
Begränsad synvinkel. Tunt ljud.

Grundig Leemaxx19 LED

Liten och lätt

Grundig Leemaxx passar bra för dig som vill ha en enkel TV att ställa på köksbänken.

Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend