Search
Generic filters

: Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI

Windows-bärbar för hipsters

Samsung ATIV Book 9 Plus är en av de grymmaste ultrabook-datorerna vi har testat. Och den bevisar att bärbara Windows-datorer också kan vara sexiga!

Ljud & Bild tycker

Den absolut läckraste, tunnaste och mest strömlinjeformade Windows-ultrabooken. Höga prestanda och den avgjort bästa skärmen vi har sett på någon bärbar dator.
Finns bara med 256 GB SSD och tangenternas slaglängd är lite för kort.
 • Microsoft Windows 8.1
 • Intel Core i7 1,8 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Micro HDMI, USB (2 x 3.0), SDXC-kort, 720p-kamera, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • 13,3-tums LED-skärm, 3200 x 1800 pixel, touch
 • Upp till 11 timmars batteritid
 • 13,6 x 319,6 x 222,9 mm/1,39 kg
 • Pris: 15 000 kr
 • samsung.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 15000 kr

Med sin svarta design och sitt läckra tangentbord med grön belysning liknar ATIV Book 9 Plus mest MacBook Airs demoniska kusin. Samsung har verkligen brytt sig om detaljerna och gjort i princip allting rätt.

Den har höga prestanda – 2979 poäng single-core och 5684 multi-core i vårt Geekbench 3-test – och skärmen tillhör de absolut bästa vi har sett i en bärbar dator. Den 13,3 tum stora skärmen klarar en upplösning på 3200 x 1800 pixlar (identiskt med Lenovo Yoga 2 Pro och därmed testets högsta) och är knivskarp, samtidigt som färgtemperaturen är dynamisk på samma sätt som vi är vana att se på Samsung-TV-apparater.

Däremot är vi lite trötta på att det inte går att köpa ATIV Book 9 Plus med mer lagringsplats än de 256 GB SSD som finns i testmodellen. Det slutar med att vi drar av en poäng i slutbetyget, nu när alla konkurrenterna – till och med Apple – ger dubbelt så mycket lagringsutrymme för samma pengar.

En annan stilla kritik skulle kunna vara att tangentbordet hade tjänat på en lite längre slaglängd, däremot är avståndet mellan tangenterna helt tillfredsställande.

ATIV Book 9 Plus tjänar på lång batteritid samt diverse Samsung-funktioner. Inklusive SideSync som gör att användaren kan koppla sin Samsung Galaxy-telefon trådlöst till datorn och sedan styra mobilen och använda de mobila apparna på datorskärmen.

I slutändan handlar det om en fulländad, läcker och ytterst användarvänlig produkt som trots sin smala lätthet går som på steroider. Visst kan man använda Windows och ändå vara hip och sexig, det är bara den något återhållsamma lagringsplatsen som hindrar ATIV Book 9 Plus från att få absolut maxbetyg.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider
1 kommentar

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Lenovo Yoga 2 Pro - Stark och flexibel
  Lenovo Yoga 2 Pro är en vinnare med superskarp skärm och toppenprestanda.
  ASUS Zenbook UX301LA - Fartdåre
  AUS Zenbook döljer enorma muskler bakom sitt slanka och lätta yttre.
  Dell XPS 13 - Inte illa
  Dell är mer kända för effektiva leveranser än bra datorer, men den praktiska ultrabooken XPS 13 är inte dum alls.
  Apple MacBook Air 13 - Föråldrad skärm
  En toppkonfigurerad MacBook Air är ett riktigt kraftverk, men nu får Apple allt se till att släppa en Air-modell med bättre skärm!

  Läs också

  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.
  Efter en tur i Honda e känns det mesta annat gammalmodigt.
  Asus ZenBook 14 UMA425 är en elegant och stilig dator som är perfekt för studier eller som en arbets-laptop när du är på språng.
  Shure Aonic har kanske det bästa ljudet vi har hört i några brusdämpande hörlurar.
  Nikons billigaste Z-fullformatkamera är bäst i klassen på ett område, men har vissa brister och kostar för mycket.
  Samsungs toppmodell Q950TS har råläcker design, knivskarp bild och imponerande ljud – men den kostar!
  Asus har tagit klivet ända upp till highend-klassen med en tungviktsmobil som kan mäta sig med de allra bästa på marknaden. Är det Asus tur nu?

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel

  Arlo Audio Doorbell

  Riktpris: 1000 kr Pling-plong!
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.