TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

iPod nano 6G

iPod nano 6G

forfatter
Publicerad 2010-12-07 - 07:15
L&B tycker
Bra ljud. Radio. Lättanvänd skärm. Perfekt för motionärer och träningsnarkomaner.
Väldigt liten skärm för bilder. Förtjänar bättre lurar. Låg effekt.
Specifikationer

8 eller 16 GB minne
1,5-tums pekskärm
FM-radio
24 timmars batteritid med musik
Mått: 38 x 41 x 9 mm
Vikt: 21 gram
8 GB: 1 600 kr
16 GB: 1 900 kr

Riktpris: 1600Pr. 2010-12-07 Produktsida

Förra årgången av iPod nano hade större skärm och filmade video, fast skärmen var mer praktiskt än videokameran så det är det inte minsta konstigt att Apple har hoppat över kameran i nya versionen. Den har fortfarande färgskärm, fast en mindre fyrkantig variant på 1,54 tum – och den är en pekskärm, precis som på iPod touch och iPhone. Och trots den ringa storleken är den faktiskt bekväm att använda.
Man vänjer sig fort vid att navigera i menyer och spellistor med fingret på den lilla skärmen. Man kan peka, dra, flytta och vrida innehållet med ett eller flera fingrar, och skärmkvaliteten är tillräckligt bra för skivomslag, men för liten för att man ska ha glädje av bilder, för att inte tala om video som den av naturliga skäl inte kan visa. Man kan bara vrida och bläddra bland bilderna, inte förstora dem.
iPod nano stöder Genius-mixning, som blandar låtarna efter vilken musiksmak man har. Man markerar vilken låt man gillar med en tryckning på skärmen, sedan försöker Genius hitta liknande musik och gör en spellista automatiskt. Med FM-radion kan man söka efter stationer automatiskt eller manuellt, och lägga till dem i favoritlistan så att man kan välja bland lagrade stationer och inte behöver leta reda på dem varje gång.
För träningsintresserade kan det vara bra att veta att nya nano har mottagare för Nike+-sensor, så att man kan hålla ett öga på träningsprogrammet som håller ordning på steg, hastighet, kaloriförbrukning och avståndet man springer. Andra detaljer värda att nämna är att man kan välja svart bakgrund på skärmbilderna, voice-over-funktion som talar om vilken artist som spelar, och att man kan skaka på spelaren för att mixa låtar.
Slutligen går det att pausa en radiosändning i upp till 15 minuter. Det är praktiskt om det ringer eller om man blir avbruten av något annat. Sedan är det bara att trycka på play, så fortsätter radioprogrammet där man pausade det.

Ljudkvalitet
Med samma hörlurar som alltid ingår till Apples spelare är ljudkvaliteten dessvärre inget att hurra över. Så länge man inte spelar högt är ljudet åtminstone rent, men om man inte hittar på något genialt sätt att hålla snäckorna tätt intill hörselgången så går det inte att få något fylligt, välbalanserad och bra ljud. Synd, för potentialen finns där definitivt. Med ett par billiga Jays-öronsnäckor, av typen som trycks fast i hörselgången, får man en mycket bättre sammanhållning i ljudbilden. Basen faller på plats och allt låter riktigt fint. Nanos förstärkare är i svagaste laget för hörlurar och snäckor med låg känslighet, så det lönar sig att hitta snäckor som A-Jays Three om man vill ha mer kraftfulla tongångar.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Photoshop Elements blir ännu coolare Adobe gör fotoredigering roligare utan att det kostar skjortan.
För finsmakaren Garmin gör verkligen sitt yttersta för att kunna erbjuda en klocka för alla smaker. Nu har de presenterat en smartklocka med så klassiskt utseende att den ofta antas vara en traditionell analog klocka
Största iPhonen tappar andan Apple iPhone 14 Pro Max är naturligtvis en värdig efterträdare till sin hyllade föregångare. Men vi är ändå inte riktigt lika överförtjusta den här gången.
Capture One visar bilderna direkt på iPad Laddar upp bilderna från kameran till iPaden i realtid.
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Följ Ljud & Bild