Produkter i detta test
Så kallade fitness trackers är främst tänkta för personer som tränar, men de allsidiga egenskaperna kan användas till mycket. Saknar du motivation att släpa dig ur soffan, eller har du redan koll på den dagliga motionen och vill bara ha en detaljerad överblick över utsvävningarna, så tillhör du målgruppen för ett aktivitetsarmband. Om du ska skaffa dig ett enkelt armband eller en modern smartklocka med fitness-funktioner beror helt på vilka behov du har. Smartklockornas snabba utveckling de senaste åren har gjort att armbandsuren också har börjat bli seriösa konkurrenter till renodlade aktivitetsarmband, även om priserna naturligtvis ligger på en annan nivå. Ett aktivitetsarmband kostar allt från en tusenlapp men en smartklocka kan utan vidare kosta fem gånger så mycket.
Vad har de gemensamt?
Gemensamt för båda produktkategorierna är att de alla har inbyggda pulsmätare och stegräknare samt registrerar hur du sover på nätterna. Några har inbyggd GPS och stort lagringsutrymme vilket innebär att du kan kapa förbindelsen med din smartmobil – som ju ändå sällan får plats i joggingbyxorna. Marknaden är stor och varierande, och det finns mycket att välja mellan. Därför är det viktigt att du bestämmer dig för vad du egentligen behöver. Är det viktigt att armbandet har ett batteri som räcker länge och samlar in data så bör du undvika smartklockorna. Vill du däremot ha de extra funktionerna som klockorna kan erbjuda så bör du överväga att lägga lite extra pengar. Gemensamt för alla testade modeller är att de både passar för vanlig dygnet runt-spårning av dina aktiviteter och för hårda träningspass.
Så testade vi
Varje aktivitetsarmband/smartklocka parkopplades till en Android-mobil eller iPhone. Respektive appar hämtades och användes under hela testperioden. Klockorna har burits på antingen höger eller vänster arm under en veckas tid för att skapa en bild av deras egenskaper. Detta har också visat hur ofta de måste laddas upp, samt hur bra de har varit på att samla in data om lugna sysselsättningar samt besök på gym.
Produkter i detta test
TomTom Touch
Lycka är en fettmätare
TomTom Touch sticker ut med mätning av kroppsfett, men snubblar på mållinjen.
Samsung Gear Fit 2
Prisvärd smartklocka
Gear Fit ser ut som ett aktivitetsarmband men är mer klocka än datainsamlare.
Polar M600
Förklädd Android-klocka
Polar utnyttjar sin erfarenhet och kastar in en smartklocka i paketet.
Fitbit Charge 2
Nästan perfekt
Bra programvara och smidig navigering gör Charge 2 till en vinnare.
Apple Watch Nike+
Gammalt vin på nya flaskor
Re-branding behöver inte vara dåligt, så länge det görs ordentligt.
Specifikationer
Vi testar
- Apple Watch 2 Nike+ 4 500 kr
- Fitbit Charge 2 1 500 kr
- Polar M600 3 200 kr
- Samsung Gear Fit 2 1700 kr
- TomTom Touch 1 300 kr
Läs hela artikeln med LB+
LB+ Total vecka
Full tillgång till allt innehåll i en vecka
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i en månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser