TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Thomson WHP3569

Budget på alla sätt

Ett gott första intryck förtas av opraktiskt hantering och halvdant ljud.

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 12:54
Ljud & Bild tycker
Snygga Hopfällbara
Ingen batteriladdning Dåligt ljud
Specifikationer
  • Teknik: RF 3 kanaler
  • Räckvidd: 100 meter (20-30 inne)
  • Frekvensomfång: 10 Hz-20 kHz
  • Vikt: 700 g
  • Batteritid: Beror på batterierna

Thomsons lurar både ser ut och känns som om de skulle kosta mer än vad de gör. De är dessutom hopfällbara vilket kan vara praktiskt om man tänkt ta dem med sig eller stoppa ner dem i en låda. De extra lederna är däremot lite tveksamt för den långvariga hållbarheten. Tyvärr rör sig kåporna bara i en led vilket gör att de aldrig sitter riktigt bra och de trycker väl hårt mot öronen.

Som de flesta andra använder sig Thomson enligt instruktionsboken av uppladdningsbara batterier, men det var vanliga som följde med. Och det finns inget sätt att ladda batterier vilket är mycket märkligt. Är tanken att man redan ska ha en batteriladdare till hands och råka ha ett par AAA-batterier liggande?

Sändaren är en mycket enkel historia med en fast monterad hörlurssladd. Det är dock högre kvalitet på den än på Philips billiga sändare. En dåligt placerad omkopplare väljer mellan de tre frekvenserna och på lurarna justerar man en ratt tills man får mottagning. Lurarna har även en ganska bra volymkontroll och en strömbrytare.

Föga förvånande hörs ett ständigt närvarande brus under lyssningen. Men även om man bortser från det så är det svårt att bli riktigt nöjd med ljudet om man ska göra något mer än att bara lyssna på nyheterna. Det är burkigt och obalanserat men framför allt vasst i diskanten vilket förstör intrycket om man aktivt ska lyssna på musik. Fast det är klart, de funkar så klart för att göra dammsugningen lite roligare.

Slutsats
Thomsons lurar ser riktigt bra ut och det kan vara praktiskt att de är hopfällbara. Det gör dock att vi är lite tveksamma till hållbarheten och tyvärr är de inte speciellt bekväma heller. Trots att instruktionerna nämner laddningsbara batterier så finns det inget sätt att ladda dem utan batteriladdaren får man stå för själv. WHP3569 är därför inte speciellt praktiska hörlurar att använda och de låter inte heller särskilt bra. Om man inte hittar dem i realådan så är de trots det låga priset inte köpvärda.

Också i detta test:

Sony MDR-RF4000

Alla rätt från Sony

Snygga, smarta och välljudande utan några direkta brister. Toppklass.

Mycket bra ljud Bra laddare Automatisk avstängning
Väl stora

Sennheiser RS160

Trådlös HiFi

Krånglig hantering gör att de annars mycket välljudande lurarna missar segern.

Batterimöjlighet för sändaren Bra batteritid Utmärkt ljud
Ingen laddningsstation Dåligt placerad volymkontroll

Sennheiser RS120

Bästa analoga lurarna

Bra ljud och otroligt smidig hantering, men smakar det så kostar det.

Skön passform Smidigaste laddningen Bra ljud
Dyra för att vara analoga Illa placerad frekvensratt

Philips SHC5100

En gyllene medelväg

Lågt pris ger bökig hantering men förvånansvärt bra ljud. En godkänd kompromiss.

Prisvärda Helt okej ljud
Laddas med sladd

Hama FK-968

Plastig standardlur

Det enda som sticker upp över medelmåttigheten är prislappen.

Laddningsstation Automatiskt frekvensval
Plastiga För dyra

Arkon HP3080

Tokbilliga TV-lurar

Ska man bara titta på TV utan att störa duger Clas Ohlsons lurar bra.

Billiga!
Vek konstruktion Brusar Bökig laddningsanslutning

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend