Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony MDR-RF4000

Alla rätt från Sony

Snygga, smarta och välljudande utan några direkta brister. Toppklass.
Ljud & Bild tycker
Mycket bra ljud Bra laddare Automatisk avstängning
Väl stora
Specifikationer
  • Teknik: Digital 2,4 GHz
  • Räckvidd: 30 meter
  • Frekvensomfång: 12 Hz-22 kHz
  • Vikt: 300 gram
  • Batteritid: 13 timmar

Bortsett från att man kanske kunde ha förväntat sig lite mer exklusiva material än plast i den här prisklassen så känns lurarna solida. Det är en enkel konstruktion där det inte borde bli alltför mycket påfrestning på lederna. De sitter bra och bekvämt men alla gillar inte så här stora hörlurar. Framför allt ställer det till problem om man vill ligga ner och lyssna.

Tyvärr använder inte Sony standardbatterier utan det är en egen lösning som kan bli kostbar att byta ut när den börjar åldras. Laddningen är åtminstone ytterst enkel. Det är bara att vrida på kåporna och stoppa ner det platta paketet i den läckra laddningsstationen som lyser inbjudande grönt. Eftersom de inte kan sättas på något annat sätt får de alltid kontakt.

Laddningsstationen har vanliga RCA-anslutningar till den medföljande adaptersladden som gör att man kan plugga in den i hörlursutgången. Några knappar behövs inte eftersom man kör en enda kanal. På lurarna finns endast en volymratt som dock är lite väl infälld. Strömbrytare behövs inte eftersom lurarna smart nog slås på när man tar på sig dem.

Tack vare den digitala överföringen så slipper man alla problem som de analoga lurarna lider av. Här är det rent och klart ljud som kommer fram till öronen. Och tack vare utmärkta element så blir slutresultatet mycket bra med alla de musikgenrer vi utsatte dem för. Vill man ha pumpande bas så ska man dock välja något annat för här är det en mer neutral ljudbild som eftersträvas och uppnås.

Annons

Slutsats
Förutom att RF4000 är lite väl stora för att passa alla så har vi svårt att hitta några brister med Sonys lurar. Det är bra kvalitet på konstruktionen och de sitter bekvämt. Hanteringen är smart med allt från att de slås på när man sätter på sig dem till att laddningsstationen sällan klickar. Dessutom är ljudet snudd på lika bra som Sennheisers och det är inget dåligt betyg. Priset är visserligen i högsta laget men tack vare att det är en lite äldre modell kan man göra klipp.

Också i detta test:

Sennheiser RS160

Trådlös HiFi

Krånglig hantering gör att de annars mycket välljudande lurarna missar segern.

Batterimöjlighet för sändaren Bra batteritid Utmärkt ljud
Ingen laddningsstation Dåligt placerad volymkontroll

Thomson WHP3569

Budget på alla sätt

Ett gott första intryck förtas av opraktiskt hantering och halvdant ljud.

Snygga Hopfällbara
Ingen batteriladdning Dåligt ljud

Sennheiser RS120

Bästa analoga lurarna

Bra ljud och otroligt smidig hantering, men smakar det så kostar det.

Skön passform Smidigaste laddningen Bra ljud
Dyra för att vara analoga Illa placerad frekvensratt

Philips SHC5100

En gyllene medelväg

Lågt pris ger bökig hantering men förvånansvärt bra ljud. En godkänd kompromiss.

Prisvärda Helt okej ljud
Laddas med sladd

Hama FK-968

Plastig standardlur

Det enda som sticker upp över medelmåttigheten är prislappen.

Laddningsstation Automatiskt frekvensval
Plastiga För dyra

Arkon HP3080

Tokbilliga TV-lurar

Ska man bara titta på TV utan att störa duger Clas Ohlsons lurar bra.

Billiga!
Vek konstruktion Brusar Bökig laddningsanslutning
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.