TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sony MDR-RF4000

Alla rätt från Sony

Snygga, smarta och välljudande utan några direkta brister. Toppklass.

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 13:02
Ljud & Bild tycker
Mycket bra ljud Bra laddare Automatisk avstängning
Väl stora
Specifikationer
  • Teknik: Digital 2,4 GHz
  • Räckvidd: 30 meter
  • Frekvensomfång: 12 Hz-22 kHz
  • Vikt: 300 gram
  • Batteritid: 13 timmar

Bortsett från att man kanske kunde ha förväntat sig lite mer exklusiva material än plast i den här prisklassen så känns lurarna solida. Det är en enkel konstruktion där det inte borde bli alltför mycket påfrestning på lederna. De sitter bra och bekvämt men alla gillar inte så här stora hörlurar. Framför allt ställer det till problem om man vill ligga ner och lyssna.

Tyvärr använder inte Sony standardbatterier utan det är en egen lösning som kan bli kostbar att byta ut när den börjar åldras. Laddningen är åtminstone ytterst enkel. Det är bara att vrida på kåporna och stoppa ner det platta paketet i den läckra laddningsstationen som lyser inbjudande grönt. Eftersom de inte kan sättas på något annat sätt får de alltid kontakt.

Laddningsstationen har vanliga RCA-anslutningar till den medföljande adaptersladden som gör att man kan plugga in den i hörlursutgången. Några knappar behövs inte eftersom man kör en enda kanal. På lurarna finns endast en volymratt som dock är lite väl infälld. Strömbrytare behövs inte eftersom lurarna smart nog slås på när man tar på sig dem.

Tack vare den digitala överföringen så slipper man alla problem som de analoga lurarna lider av. Här är det rent och klart ljud som kommer fram till öronen. Och tack vare utmärkta element så blir slutresultatet mycket bra med alla de musikgenrer vi utsatte dem för. Vill man ha pumpande bas så ska man dock välja något annat för här är det en mer neutral ljudbild som eftersträvas och uppnås.

Slutsats
Förutom att RF4000 är lite väl stora för att passa alla så har vi svårt att hitta några brister med Sonys lurar. Det är bra kvalitet på konstruktionen och de sitter bekvämt. Hanteringen är smart med allt från att de slås på när man sätter på sig dem till att laddningsstationen sällan klickar. Dessutom är ljudet snudd på lika bra som Sennheisers och det är inget dåligt betyg. Priset är visserligen i högsta laget men tack vare att det är en lite äldre modell kan man göra klipp.

Också i detta test:

Sennheiser RS160

Trådlös HiFi

Krånglig hantering gör att de annars mycket välljudande lurarna missar segern.

Batterimöjlighet för sändaren Bra batteritid Utmärkt ljud
Ingen laddningsstation Dåligt placerad volymkontroll

Thomson WHP3569

Budget på alla sätt

Ett gott första intryck förtas av opraktiskt hantering och halvdant ljud.

Snygga Hopfällbara
Ingen batteriladdning Dåligt ljud

Sennheiser RS120

Bästa analoga lurarna

Bra ljud och otroligt smidig hantering, men smakar det så kostar det.

Skön passform Smidigaste laddningen Bra ljud
Dyra för att vara analoga Illa placerad frekvensratt

Philips SHC5100

En gyllene medelväg

Lågt pris ger bökig hantering men förvånansvärt bra ljud. En godkänd kompromiss.

Prisvärda Helt okej ljud
Laddas med sladd

Hama FK-968

Plastig standardlur

Det enda som sticker upp över medelmåttigheten är prislappen.

Laddningsstation Automatiskt frekvensval
Plastiga För dyra

Arkon HP3080

Tokbilliga TV-lurar

Ska man bara titta på TV utan att störa duger Clas Ohlsons lurar bra.

Billiga!
Vek konstruktion Brusar Bökig laddningsanslutning

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend