Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHC5100

En gyllene medelväg

Lågt pris ger bökig hantering men förvånansvärt bra ljud. En godkänd kompromiss.

Publicerad 2011-09-19 - 12:37
Philips SHC5100
Jonas Ekelund

Lurarna från Philips känns lika plastiga som de är, men på ett överraskande bra sätt. De är så pass böjliga och flexibla att de helt enkelt fjädrar om man sätter sig på dem. Det finns inga justeringsmöjligheter men det behövs inte eftersom ett fjädrande huvudband ser till att de sitter som gjutna på huvudet. De är dessutom lätta och väl vadderade så att de sitter bekvämt.

Även dessa lurar har laddbara AAA NiMH-batterier som kan ersättas med egna när de börjar krokna. Laddningen är däremot inte speciellt smidig utan kräver att man pluggar in en sladd från sändaren i hörlurarna. Sändaren känns överhuvudtaget billigare och enklare än vad som framgår av bilden.

Sändaren har en fast monterad sladd för anslutning till TV:ns eller stereons hörlursutgång. Bredvid den väljer man mellan de två tillgängliga kanalerna och på hörluren finns motsvarande val. Ingen automatik alltså. På lurarna sitter även en volymkontroll samt en av/på-knapp om man vill spara ström.

För att vara RF-lurar så är brusandet inte speciellt påtagligt förutom när musiken tystnar. Det gör dem helt acceptabla för de flesta användningsområden. Ljudet är varmt och de känns faktiskt engagerande med modern musik. Däremot är de lite vassa i diskanten så man ska inte försöka sig på mer raffinerad musik. Tal kommer fram på ett bra sätt så de är även utmärkta för TV-tittande.

Slutsats
Philips billigare lurar är lite bökiga att använda. Man måste själv välja kanal på både sändare och mottagare och för att ladda dem måste man stoppa in en sladd från sändaren i hörluren. Sändaren känns lågbudget men hörlurarna är desto bättre. De är smidiga och lätta samt sitter riktigt bekvämt på huvudet. Ljudet är över förväntan och duger bra för de flesta typer av musik och alldeles utmärkt för TV-tittande. Bortser man från hanteringen får man alltså mycket för pengarna.

Ljud & Bild tycker

Prisvärda Helt okej ljud Laddas med sladd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen