TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sennheiser RS120

Bästa analoga lurarna

Bra ljud och otroligt smidig hantering, men smakar det så kostar det.

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 12:41
Ljud & Bild tycker
Skön passform Smidigaste laddningen Bra ljud
Dyra för att vara analoga Illa placerad frekvensratt
Specifikationer
  • Teknik: RF 863-865 MHz 3 kanaler
  • Räckvidd: 100 meter
  • Frekvensomfång: 22 Hz-19,5 kHz
  • Vikt: 230 gram
  • Batteritid: Beror på batterierna

Seinnheisers lurar är visserligen deras billiga modell men ändå den klart dyraste av de analoga testdeltagarna. För pengarna får man mycket välbyggda lurar som har den rätta avvägningen mellan flexibilitet och stabilitet. De fjädrar precis lagom mycket för att ge efter vid omild behandling och ändå sitta lagom fast på skallen. En bra vaddering gör att man knappt känner av dem även vid långvarig användning.

Även dessa använder standardbatterier som man lätt kan byta själv. Och laddningsstationen är den överlägset bästa i testet. Det är bara att hänga lurarna på ställningen så laddas de automatiskt. Tack vare urfasade skåror i bågen så hamnar den automatiskt på rätt plats och man behöver inte oroa sig över att mötas av urladdade lurar.

Hörlurssladden sitter tyvärr fast monterad men det är inget stort problem om man inte har för vana att klämma sönder sladdar. En liten omkopplare på sändaren väljer kanal och på hörluren finns en ratt för att hitta rätt frekvens. Tyvärr sitter den för nära volymratten så det är lätt hänt att man tappar mottagningen när man egentligen ville justera ljudnivån.

Brusnivån har Sennheiser lyckats hålla på en mycket måttlig nivå och det är bara när mottagningen svajar som den är märkbar. Däremot sprakar det till ibland när det blir störningar. Tack vare den bra mottagningen och att man har haft råd att stoppa i lite bättre element så låter RS120 riktigt bra för att vara analoga lurar. Det är faktiskt de enda vi kan rekommendera för alla typer av musik och användning.

Slutsats
Dessa sköna och smidiga lurar låter riktigt bra med tanke på att de har analog överföring. Och tack vare att de har lite bättre element så kommer den mesta musiken till sin rätt. RS120 har även den bästa laddaren där det räcker att hänga dem på plats för att ha fulla batterier nästa dag. Den enda egentliga nackdelen är priset som börjar närma sig de digitala lurarna. Men vill man ha den smidiga hanteringen och långa räckvidden så kan de ändå vara värda att överväga.

Också i detta test:

Sony MDR-RF4000

Alla rätt från Sony

Snygga, smarta och välljudande utan några direkta brister. Toppklass.

Mycket bra ljud Bra laddare Automatisk avstängning
Väl stora

Sennheiser RS160

Trådlös HiFi

Krånglig hantering gör att de annars mycket välljudande lurarna missar segern.

Batterimöjlighet för sändaren Bra batteritid Utmärkt ljud
Ingen laddningsstation Dåligt placerad volymkontroll

Thomson WHP3569

Budget på alla sätt

Ett gott första intryck förtas av opraktiskt hantering och halvdant ljud.

Snygga Hopfällbara
Ingen batteriladdning Dåligt ljud

Philips SHC5100

En gyllene medelväg

Lågt pris ger bökig hantering men förvånansvärt bra ljud. En godkänd kompromiss.

Prisvärda Helt okej ljud
Laddas med sladd

Hama FK-968

Plastig standardlur

Det enda som sticker upp över medelmåttigheten är prislappen.

Laddningsstation Automatiskt frekvensval
Plastiga För dyra

Arkon HP3080

Tokbilliga TV-lurar

Ska man bara titta på TV utan att störa duger Clas Ohlsons lurar bra.

Billiga!
Vek konstruktion Brusar Bökig laddningsanslutning

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend