Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

TEST Samsung MX-T70

Karaoke-högtalare med tryck

Samsungs partyhögtalare lovar mer än vad den håller, men saknar inte helt kvalitéer.
Karakter
Samsung MX-T70
Ljud & Bild tycker
Seriöst tryck i basen, fina ljuseffekter och enkel manövrering. Stänksäker med inbyggd karaokemixer.
Spelar aldrig tillräckligt högt, särskilt utomhus. Begränsad dynamik och lite för ulligt ljud.
Specifikationer
 • Typ:Trådlös Högtalare
 • Trådlöst: Bluetooth 5.0
 • Anslutningar: USB, AUX, 2 x mikrofon
 • Bas: 25 cm
 • Mellanregister: 13,3 cm
 • Diskant: 2,5 cm
 • Effekt: 1500 w
 • Ljudtryck: N/A
 • Frekvensområde: ej angivet
 • Mått/vikt: 88,4 x 46,3 x 45,5 cm/26,5 kg
 • Vattentålig: Stänksäker
 • Övrigt: App-styrning, fjärrkontroll, karaoke-modus
 • WEB: samsung.se

Samsungs största partyhögtalare verkar kunna konkurrera med en konsertanläggning i ljudvolym. Med hela 1500 w effekt skulle man kunna tro att så också var fallet, men som vi kommer se är det ett påstående som inte håller alls.

Den golvstående MX-T70 är bland de största partyhögtalarna på dagens marknad. JBL Partybox 1000 och Sony MHC-V73D, är några av de närmaste konkurrenterna i denna klass, och liksom dem kombinerar Samsung-högtalaren blinkande LED-lampor och stora högtalarelement och karaoke!

Det är med andre ord, dukat för fest och glädje med en stor partyhögtalare.

Samsung-högtalaren har ingen CD- eller DVD-spelare med HDMI-utgång som Sony-högtalaren har. Den har heller inte någon radio, men så är den också en ren partyhögtalare.

Den har anslutning för andra ljudkällor och mikrofonmixer på baksidan. Där hittar du också ett praktiskt bärhandtag och USB-laddning till mobilen, som också har sin naturliga plats i en mobilhållare ovanpå högtalaren.

Annons

En 10-tums bas med kraftigt tryck håller festen igång.

Karaoke

Där finns också en gummibelagd kontrollpanel där du styr musiken. Här växlar du från Bluetooth till en av ingångarna på baksidan. Allt detta kan styras från en fjärrkontroll eller via Giga Party-appen, där du även kan välja ljuseffekter och ändra ljudbilden till ett av flera lägen. Naturligtvis styr du också musiken från appen och ett antal DJ-effekter.

Eftersom den saknar DVD-spelare kan du inte sjunga med till karaoke DVD-er på en skärm, men du kan mixa sången från två mikrofoner till musiken som spelas. Det är också roligt, särskilt när mörkret faller och ljusshowen från högtalarna blandas med musiken.

Högtalaren kan kopplas trådlöst med flera, antingen MX-T70 eller den mindre MX-T50. Upp till 10 stycken kan anslutas för ännu mer intensivt ljudtryck.

Två användare kan samtidigt anslutas via Bluetooth och växla mellan att spela musik.

Annons

Överskådlig manövrering och mobilhållare upptill.

Hög, men avslappnad dynamik

Samsung har lyckats bra med designen, som är så elegant att högtalaren lätt smälter in i olika miljöer. Ljusshowen kan stängas av om du bara vill höra musik utan alla effekter och bara vill ligga i hängmattan och njuta av din favoritspellista.

Invändigt sitter det en 25 cm bas, som spelar uppåt, och ovanför den finns ett mellanregister och en diskant på varje sida. Men hur Samsung kan hävda att högtalaren levererar 1500 W effekt är en gåta. Samsung säger ingenting om hur de har beräknat 1500 watt men även om det betyder PMPO (peak momentary power output), är strömförsörjningen i högtalaren inte tillräckligt kraftfull för att klara det.

Så om du köper Samsung-högtalaren för att det står 1500 w, blir du rätt och slätt lurad.

Det märker du också när du höjer volymen. Högtalaren spelar kraftfullt och det finns enorma mängder bas här, den typ du verkligen känner i kroppen. Den spelar mer än tillräckligt högt för att det ska ge en riktig festatmosfär och du måste vara ganska ointresserad av av att röra på dig för att inte vilja rusa in på dansgolvet.

Annons

På det sättet fungerar Samsung-högtalaren alldeles utmärkt.

Men den lyckas inte få fram några av nyanserna i musiken. Jämfört med Sony MHC-V73D saknar den luft och dynamik och vokalerna låter lite begränsade. Diskanten är alldeles för dämpad för att cymbaler ska hjälpa till att driva musikens rytm framåt, och du når snart gränser för hur högt du kan spela.

Sida vid sida dränkte Sony-högtalaren Samsung-högtalaren, och det gjorde oss lite besvikna. Inte för att vi trodde på påståendet om 1500 w, men vi hoppades åtminstone att den skulle ge Sony-högtalaren en bra match för pengarna.

Samsung-högtalaren är stänksäker.

Slutsats

Vi har sett lägre priser på Samsung MX-T70D och rekommenderar att du letar efter lägsta möjliga pris (alltid). För det föreslagna fullpriset hittar du bättre ljud och fler alternativ någon annanstans. Men om priset är rätt kan Samsung-högtalaren bli ett riktigt bra köp. Men vi hade förväntat oss mer från en högtalare med de annonserade funktionerna, åtminstone till fullt pris.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.