Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Polk Audio Magnifi Max AX SR

Övertygande surroundljud

Polk Audio Magnifi Max AX SR ger bra hemmabioupplevelser tack vare medföljande bakhögtalare och en kraftfull trådlös subwoofer. Men den gör inte allting lika bra.

Av / 2024-06-27 - 15:00
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Geir Gråbein Nordby

Polk Audio Magnifi Max AX SR är en soundbar som utlovar ett imponerande surroundljud med bakhögtalare och trådlös subwoofer. Är detta det bästa alternativet för alla som vill ha en komplett hemmabioupplevelse utan krånglig installation?

Magnfi-Max-AX-SR_Image_Sound-Bar-lifestyle
Foto: Magnifi

Polk Magnifi Max AX SR

Polks soundbar har en modern och diskret design, rundad och bredare nedtill än upptill och ligger väldigt stabilt och fint på TV-bänken. Subwoofern är relativt smal och kompakt och lättplacerad. Det finns definitivt soundbar-högtalare med ett mer generiskt utseende än den här.

Installationen är enkelt och rättfram. Soundbaren kopplas till TV:n via HDMI eARC eller optisk kabel, och både subwoofern och de bakre högtalarna ansluts sedan trådlöst. Detta ger en snygg och kabelfri installation. Systemet stöder även Google Home och Chromecast, vilket möjliggör integration i ett smart hem. Detta gör det enkelt att streama musik och soundbaren kan styras via röststyrning om du har en Google-smarthögtalare.

Polk SR2-Wireless-Surrounds_USP_prod-lifestyle-couch-window-resized
Bakhögtalarna lyfter Polks soundbar från att låta matt och blekt till att ge ett omslutande och dynamiskt ljud. Foto: Polk

Ljudkvalitet

Ljudet i Polk Magnifi Max AX SR är bra, fast med vissa reservationer. Vi testade först utan att koppla in bakhögtalarna. Då är den nämligen identisk med ”lillebror” Magnifi Max AX, och gör surroundbearbetningen uteslutande på egen hand. Vissa soundbar-högtalare klarar detta utmärkt, till exempel Samsung HW-Q810D, men Polk är på hal is. För det första är surroundillusionen väldigt begränsad, för det andra blandas dialogen in ganska otydligt i resten av ljudbilden. Dynamiken är genomgående platt, på det stora hela är ljudet en tam upplevelse.

Med bakhögtalarna blir det något helt annat. Plötsligt omringar ljudbilden oss – men desto viktigare är att dialogen blir tydligare och mer dynamisk. Allting låter snyggare och bättre.

Läs också Låter större än den ser ut Från Polk Audio kommer Magnifi Mini, en liten soundbar som låter som om den är mycket större.

Subwoofern levererar en kraftfull bas, men den kan ibland verka dominant och ”entonig”, och den stjäl uppmärksamhet från mellanregistret. Att justera ner basnivån hjälper en del.

Trots allt är det ett engagerande ljud vi får, med en bred och djup ljudbild. Bakhögtalarna bidrar definitivt till en övertygande surroundeffekt.

Med musik ger Magnifi Max AX SR ett stabilt ljud och stereo uppskalat till surround fungerar också förvånansvärt bra. Basen är kraftfull och systemet kan spela ganska högt utan förvrängning.

Återigen märker vi att subwoofern kan dominera ljudbilden med vissa musikstilar om den inte dämpas lite. Tänk också på att subwooferns placering är viktig för att få bästa möjliga ljud.

Magnifi-Max-AX-SR_Image_Group
Foto: Polk

Slutsats

Polk Audio Magnifi Max AX SR levererar ett imponerande surroundljud med bakhögtalare och en kraftfull subwoofer. Den är enkel att installera och använda, och ger ett bra ljud med både film och musik. Subwoofern är visserligen en smula dominerande, men om den justeras ned lite så blir ljudet mer balanserat.

Polk Magnifi Max AX SR ger bra valuta för pengarna, särskilt för de som vill ha ett komplett surroundljudsystem utan att behöva köpa fler högtalare. Sammantaget ett bra val för de som uppskattar kraftfullt ljud och enkel användning.

Karakter
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Premium

Ljud & Bild tycker

Imponerande surroundljud med medföljande bakhögtalare. Kraftfull och fyllig bas. Enkel installation och integration. Basen är aningen svulstig och integrationen mellan bas och mellanregister är inte helt sömlös. Funkar inte alls lika bra utan bakhögtalarna.

Också i detta test:

5 premium-soundbars med Dolby Atmos

Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500

Kompakt och enkel

Tillsammans med subwoofern Bose Bass Module 500 utlovar Bose Smart Soundbar 600 ett stort ljud i ett litet format. Är det allt den lovar?

Kompakt och elegant design, klart och detaljerat ljud. Enkel installation och användarvänlig app.
Begränsat med bas från den lilla subwoofern, och den lilla soundbaren ger bara en okej surroundeffekt.
Läs hela testet

JBL Bar 800

Stort ljud i flexibelt format

JBL Bar 800 ger imponerande ljudupplevelser, med kraftfull bas, löstagbara bakhögtalare och enkel installation.

Kraftfull och fyllig bas. Flexibla, löstagbara bakhögtalare. Stor och djup ljudbild. Automatisk kalibrering av högtalarna.
Basen kan verka ”entonig” med musik. Lite tunn dialog. Stöder inte DTS.
Läs hela testet

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Ljuv musik från Klipsch och Onkyo

Den nya Flexus-serien visar lovande takter: Flexus Core 200 passar fint till både film och musik.

Klipsch Flexus Core 200 skapar en bred och detaljerad ljudbild med imponerande fyllig bas – både med och utan subwoofer.
Surroundeffekten är inte lika imponerande och inbjuder till att komplettera med separata bakhögtalare.
Läs hela testet

Samsung HW-Q810D

Bland de bästa i klassen

Konkurrenter har det tufft med Samsungs biomaskin: HW-Q810D levererar ett imponerande och övertygande surroundljud – även utan bakhögtalare.

Samsung HW-Q810D har en stor och övertygande ljudbild med imponerande realism och 3D-effekt. Plus i kanten för bra surroundljud utan bakhögtalare.
Det lilla teckenfönstret gör det lite svårt att läsa statusinformation.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Rulla till toppen