Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500

Kompakt och enkel

Tillsammans med subwoofern Bose Bass Module 500 utlovar Bose Smart Soundbar 600 ett stort ljud i ett litet format. Är det allt den lovar?

Av / 2024-06-27 - 15:00
Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500
Geir Gråbein Nordby

Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500 är tillsammans en kombination som lovar mycket trots ett kompakt format. System är utformat för att ge fängslande ljudupplevelser och sticker ut med sin ringa storlek och eleganta design. Men hur fungerar det i verkligheten?

Bose Smart Soundbar 600
Foto: Bose

Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600 är liten och diskret, med en elegant svart finish som passar in i de flesta hem. Den är marginellt större än Sonos Beam, tillräckligt kompakt för att inte dominera på TV-bänken. Bass Module 500 är också kompakt och därmed lätt att placera i rummet utan att störa. Byggkvaliteten är vad man kan förvänta sig av Bose: gedigen och väl hopskruvad.

Att ansluta soundbar-högtalaren till nätverket är enkelt via appen och där paras den även ihop med subwoofern. Det kan kräva lite tålamod om det finns en uppdatering. Man kommer nämligen inte framåt förrän den har uppdaterats, vilket kan ta mer än 20 minuter. Å andra sidan är man alltid säker på att systemet är uppdaterat med de senaste funktionerna och förbättringarna.

Läs också Större ljudbild än från andra soundbars Smart Soundbar 900 är Boses senaste flaggskepp, med Dolby Atmos-topphögtalare – och en överraskande stor ljudbild.

Anslutningen till TV:n görs med HDMI eARC eller optisk kabel och subwoofern ansluts trådlöst. När allt är inkopplat är det enkelt att göra systemet till en del av ett smart Google Hem via Chromecast eller Apple HomeKit via AirPlay 2.

Bose Smart Soundbar 600
Det är typiskt för soundbars att ha en lite tunn fjärrkontroll. Foto: Bose

Ljudkvalitet

Bose Smart Soundbar 600 har en imponerande ljudkvalitet med tanke på storleken. De inbyggda höjdkanalerna för Dolby Atmos (DTS stöds inte) ger en märkbar surroundeffekt. Ljudbilden har inte samma bredd och djup som med de större och bredare testdeltagarna och vi saknar även lite kraft. Bass Module 500 levererar tillräckligt stabil bas, även om den ibland kan verka lite begränsad på grund av den kompakta storleken.

Bose Bass Module 500
Bass Module 500 är en kompakt subwoofer som låter bra i små rum. Foto: Bose

Dialoger är däremot tydliga och tydliga, men saknar en smula djup. Vi vill ändå påstå att systemet fungerar bra med både film och musik, med tanke på dess förutsättningar. Dolby Atmos-innehåll får en större ljudbild än innehåll utan höjdkanaler, så det finns viss effekt där även om den är lite tam jämfört med de bästa.

För musikuppspelning ger Bose Smart Soundbar 600 helt okej upplevelser, men den saknar lite av den fylliga basen man får från större subwoofers. Bass Module 500 gör ett bra jobb med att fylla rummet, men den kan inte riktigt matcha de djupaste tonerna från Samsung, JBL och Klipsch. Trots detta är ljudet tydligt och detaljerat, vilket gör musiken behaglig.

Bose Smart Soundbar 600
Foto: Bose

Slutsats

Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500 är ett solitt val för den som vill ha ett kompakt och snyggt ljudsystem med bra funktioner och användarvänlighet. Systemet levererar tillräckligt bra ljud för sin storlek, med tydlig dialog och en helt godkänd surroundeffekt tack vare Dolby Atmos. Även om basen kan verka lite begränsad så gör Bose ett bra jobb med att leverera en enhetlig ljudupplevelse.

Bose-systemet kan inte riktigt mäta sig med de större systemen i samma prisklass. Men om du har en liten TV-hörna men ändå vill ha hög kvalitet från ett begränsat utrymme så fungerar Bose bättre än det mesta annat i den här storleken.

Karakter
Bose Smart Soundbar 600 och Bose Bass Module 500
Premium

Ljud & Bild tycker

Kompakt och elegant design, klart och detaljerat ljud. Enkel installation och användarvänlig app. Begränsat med bas från den lilla subwoofern, och den lilla soundbaren ger bara en okej surroundeffekt.

Också i detta test:

5 premium-soundbars med Dolby Atmos

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Övertygande surroundljud

Polk Audio Magnifi Max AX SR ger bra hemmabioupplevelser tack vare medföljande bakhögtalare och en kraftfull trådlös subwoofer. Men den gör inte allting lika bra.

Imponerande surroundljud med medföljande bakhögtalare. Kraftfull och fyllig bas. Enkel installation och integration.
Basen är aningen svulstig och integrationen mellan bas och mellanregister är inte helt sömlös. Funkar inte alls lika bra utan bakhögtalarna.
Läs hela testet

JBL Bar 800

Stort ljud i flexibelt format

JBL Bar 800 ger imponerande ljudupplevelser, med kraftfull bas, löstagbara bakhögtalare och enkel installation.

Kraftfull och fyllig bas. Flexibla, löstagbara bakhögtalare. Stor och djup ljudbild. Automatisk kalibrering av högtalarna.
Basen kan verka ”entonig” med musik. Lite tunn dialog. Stöder inte DTS.
Läs hela testet

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Ljuv musik från Klipsch och Onkyo

Den nya Flexus-serien visar lovande takter: Flexus Core 200 passar fint till både film och musik.

Klipsch Flexus Core 200 skapar en bred och detaljerad ljudbild med imponerande fyllig bas – både med och utan subwoofer.
Surroundeffekten är inte lika imponerande och inbjuder till att komplettera med separata bakhögtalare.
Läs hela testet

Samsung HW-Q810D

Bland de bästa i klassen

Konkurrenter har det tufft med Samsungs biomaskin: HW-Q810D levererar ett imponerande och övertygande surroundljud – även utan bakhögtalare.

Samsung HW-Q810D har en stor och övertygande ljudbild med imponerande realism och 3D-effekt. Plus i kanten för bra surroundljud utan bakhögtalare.
Det lilla teckenfönstret gör det lite svårt att läsa statusinformation.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Rulla till toppen