test : Samsung HW-N660

Perfekt balans

Mai 2018
Samsung HW-N660

Ljud & Bild tycker

Ljudbilden är stor och funkar exceptionellt bra till filmer och spel. Oerhört vältrimmad klangbalans.
Vi hade kunnat tänka oss mer kraft. Den smala displayen rymmer för lite text, som därför visas med rullande tecken.
Skärmstorlek: 49 tum och uppåt

HDMI: 1 in, 1 ut (ARC)

Digitalingång: Optisk

Nätverk: Nej

Trådlöst: Bluetooth

Web: samsung.se

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6 000 kr

HW-N660 stöder 4K-video från Blu-ray via HDMI-ingången och den breder ut ljudet även i höjdled för att lägga till en extra dimension. Men till skillnad från Sony finns det ingen avkodning av 360-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X. I stället skalar Samsung upp ljudet i höjden från vanliga, tvådimensionella ljudformat.

Användarvänlighet är bra, men displayen är snäv och innehåller få tecken, vilket resulterar i att texten måste rulla för att man ska kunna läsa den.

Ljudkvalitet

Ljudet är mer välbalanserat än hos de övriga i klassen. Dialogen i Alien: Covenant är öppen och naturlig, utan pucklar eller färgningar någonstans. Subwoofern integreras väl, basregistret återges mycket bra rent tonalt. Detta ger ljudbilden ett stabilt fundament och även explosioner funkar bra inom vissa gränser.

Ljudbilden är stor och öppen, även när vi spelar Forza Horizon 3 på Xbox One S finns det en överraskande stor inlevelse. Det finns rymd och det finns dynamik. Men inte heller Samsung kan trolla när det gäller kraft och vi tycker att HW-N660 ger sig lite väl tidigt.

Musik i stereo låter aldrig vasst eller plågsamt. David Gilmours röst i Pink Floyds Hey You är klar som dagen och klangen är naturlig och välbalanserad. Samsung är mer upplöst i övertonerna än de övriga i testet, och är bäst på musik om man inte behöver spela högt.

Slutsats

Med tiden har Samsung blivit väldigt bra på att göra välljudande soundbar-högtalare och HW-N660 är inget undantag. Den är välbalanserad i klangen, låter upplöst och naturligt med både filmer, spel och musik. Den kunde kanske haft ännu mer tryck, men sammantaget är den så bra att den förtjänar vår varmaste rekommendation.

Displayen kunde ha fått plats med mer text bortsett från detta är HW-N660 mycket användarvänlig.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Läs också

Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

Aktuella erbjudanden

Annons

TCL Ray-Danz TS9030

Riktpris: 4500 kr Spännande koncept

Denon AVC-X6700H

Riktpris: 27000 kr Du vill aldrig tillbaka

Epson EH-TW9400

Riktpris: 32000 kr Den förnuftigaste highend-projektorn

BenQ W5700

Riktpris: 30000 kr Billig biomaskin med 4K
Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.