Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

De första bilderna: House of the Dragon (Game of Thrones)

HBO har nu släppt de allra första bilderna från den kommande prequel-serien House of the Dragon.

Av / 2021-05-06 - 16:49
De första bilderna: House of the Dragon (Game of Thrones)

Naturligtvis måste den största framgångsserien genom tiderna, Game of Thrones, spinnas vidare på. Game of Thrones är en av de mest populära serierna någonsin mätt i antal tittare; den sista episoden av säsong 8. var det mest visade avsnittet någonsin av en HBO-serie.

Det har länge varit känt att HBO arbetar med prequel-serien House of the Dragon, men först nu släpps de första bilderna från inspelningen.

Sea Snake, ”House of the Dragon” (Foto: HBO)

House of the Dragon är baserad på George R.R. Martins bok Fire & Blood, den handlar om familjen Targaryen och äger rum cirka 300 år före Game of Thrones.

Serien har redan börjat filmas och den förväntade premiären är 2022.

House of the Dragon
Alicent Otto, ”House of the Dragon” (Foto: HBO)

Bland rollerna i House of the Dragon:

Emma D’Arcy som Princess Rhaenyra Targaryen: Kungens förstfödda barn, av rent valoriskt blod och en skicklig drakryttare. Många kommer påstå att Rhaenyra föddes med allt … förutom att hon inte föddes som man.

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen: King Viserys yngre bror och tronarvinge. Daemon har drakblod i ådrorna och är en enastående krigare och drakryttare. Men det sägs att när en Targary föds, kastar gudarna upp ett mynt i luften …

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon/The Sea Snake: Familjen Velaryon har en valorisk blodlinje som går lika långt tillbaka i tiden som Targaryen-familjen. Som ”The Sea Snake” är Lord Corly’s den största nautiska äventyraren i Westeros historia, och han har byggt en mäktig familj som är rikare Lannister-familjen, som äger den största flottan i världen.

Olivia Cooke som Alicent Hightower: Dotter till Otto Hightower, även känd som ”The Hand of the King”. Alicent är den vackraste kvinnan i de sju kungarikena. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans inre cirkel. Hon har både grace och skarp politisk känsla.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Otto är också känd som ” The Hand of the King ” och tjänar både kungen och riket på ett lojalt och troget sätt. I Ottos ögon är det största hotet mot kungariket kungens egen bror, Daemon, och det faktum att Daemon är arvtagare till tronen.

Seriens skapare är Ryan J. Condal (som vi känner från tv-serien Colony), med George R.R. Martin som producent.

(Foto: HBO)

Fokus ligger på Daenerys (Emilia Clarke) föräldrar, Targaryens hus, och under tio avsnitt kommer serien att berätta historien om hur Targaryen-familjen, med hjälp av drakar, förenade hela Westeros-kontinenten till ett kungarike

House of the Dragon presenterades i samband med lanseringen av HBO Max 2020, en streamingtjänst som kommer till Norden under hösten 2021.

Läs också Snart dags för mer film Ersätter HBO Nordic under 2021 och visar premiärer av en rad storfilmer.

 

Men strömningsjätten planerar också en annan GoT-serie: 10.000 Ships.

10.000 Ships utspelas ungefär tusen år före Game of Thrones och berättar historien om krigarprinsessan Nymeria och de överlevande Rhoynarer som reste från Essos till Dorne efter nederlaget mot Valyrierna och deras drakar i ”Det andra Kryddkriget”.

Även om serien inte har premiär förrän tidigast 2023 ger HBO oss en försmak i videon ”Histories & Lore”:

https://youtu.be/GIcdxd0r22I

Eftersom teasern är 8 minuter lång ger den bara en kort men relativt komplett översikt över de viktigaste händelserna i prinsessan Nymerias liv.

Nymeria förlorade ”Det andra Kryddkriget”, men i stället för att underkasta sig valyriernas styre ledde hon sitt folk över ”The Narrow Sea” slog sig ner i Dorne, där hennes ättlingar sedan härskade i generationer. Hon och hennes folk kom till det nya landet med 10 000 skepp, som Nymeria sedan brände.

Många betraktade Rhoynarerna som inkräktare som borde drivas tillbaka över havet. Lord Mors Martell såg däremot en möjlighet i Rhoynarerna – och det ryktas att Lord Martell till och med förlorade sitt hjärta till den vackra prinsessan.

Nymeria utsåg sin man till prins av Dorne och förklarade hans herravälde över hela Dorne – vilket ledde till årtionden av krig som kallades för ”Nymerias krig”:

Den kommande prequel-serien kommer att vara live-action.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

https://youtu.be/LpppF4C-7k8

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen