Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tesla supercharger

Under året säger Elon Musk, men inte var

Av / 2021-07-22 - 13:53
Tesla supercharger

Du har säkert set dem, Teslor som står på laddning i långa rader på Teslas många superchargestationer. Lite längre bort, en lång kö av andra bilar som bara väntar på att få ladda vid en handfull laddstationer. Detta kan ändra sig fort, eller i alla fall under 2021, eftersom Tesla förväntas öppna upp för andra bilmärken än deras eget, vid superchargestationerna.

Elon Musk släppte nyheten på Twitter som vanligt, men om det också innebär att du ladda på Teslas uppgraderade supercharge med upp till 300 kW, återstår att se. Ännu så länge har Musk inte sagt så mycket mer, än att Tesla bekräftat till norska myndigheter* att de kommer öppna upp så att andra bilmärken kan ladda på deras superchargenät.

Före 22 september 2022, säger Musk i en tweet från 24 juni, men ändrar sig sedan till under 2021, och att det löpande även kommer gälla för supercharge i alla länder. Tesla har över 25 000 supercharge på 2 700 laddstationer, och i elbillandet Norge, har Tesla supercharge över hela landet, från norr till söder.

*Norska myndigheter ger bara stöd till utbygge av laddnät som är öppna för alla bilmärken.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen