Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tesla supercharger

Under året säger Elon Musk, men inte var

Du har säkert set dem, Teslor som står på laddning i långa rader på Teslas många superchargestationer. Lite längre bort, en lång kö av andra bilar som bara väntar på att få ladda vid en handfull laddstationer. Detta kan ändra sig fort, eller i alla fall under 2021, eftersom Tesla förväntas öppna upp för andra bilmärken än deras eget, vid superchargestationerna.

Elon Musk släppte nyheten på Twitter som vanligt, men om det också innebär att du ladda på Teslas uppgraderade supercharge med upp till 300 kW, återstår att se. Ännu så länge har Musk inte sagt så mycket mer, än att Tesla bekräftat till norska myndigheter* att de kommer öppna upp så att andra bilmärken kan ladda på deras superchargenät.

Före 22 september 2022, säger Musk i en tweet från 24 juni, men ändrar sig sedan till under 2021, och att det löpande även kommer gälla för supercharge i alla länder. Tesla har över 25 000 supercharge på 2 700 laddstationer, och i elbillandet Norge, har Tesla supercharge över hela landet, från norr till söder.

*Norska myndigheter ger bara stöd till utbygge av laddnät som är öppna för alla bilmärken.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Under året säger Elon Musk, men inte var

Under året säger Elon Musk, men inte var

Under året säger Elon Musk, men inte var

Under året säger Elon Musk, men inte var

Under året säger Elon Musk, men inte var

Under året säger Elon Musk, men inte var

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Under året säger Elon Musk, men inte var

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.