TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla supercharger

Under året säger Elon Musk, men inte var

forfatter
Publicerad 2021-07-22 - 13:53

Du har säkert set dem, Teslor som står på laddning i långa rader på Teslas många superchargestationer. Lite längre bort, en lång kö av andra bilar som bara väntar på att få ladda vid en handfull laddstationer. Detta kan ändra sig fort, eller i alla fall under 2021, eftersom Tesla förväntas öppna upp för andra bilmärken än deras eget, vid superchargestationerna.

Elon Musk släppte nyheten på Twitter som vanligt, men om det också innebär att du ladda på Teslas uppgraderade supercharge med upp till 300 kW, återstår att se. Ännu så länge har Musk inte sagt så mycket mer, än att Tesla bekräftat till norska myndigheter* att de kommer öppna upp så att andra bilmärken kan ladda på deras superchargenät.

Före 22 september 2022, säger Musk i en tweet från 24 juni, men ändrar sig sedan till under 2021, och att det löpande även kommer gälla för supercharge i alla länder. Tesla har över 25 000 supercharge på 2 700 laddstationer, och i elbillandet Norge, har Tesla supercharge över hela landet, från norr till söder.

*Norska myndigheter ger bara stöd till utbygge av laddnät som är öppna för alla bilmärken.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend