Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Det får vi se på CES

Elektronikmässan CES i Las Vegas öppnar på måndag. Vi täcker de mest spännande nyheterna därifrån.

Skrivet av / 2024-01-02 - 17:37
Det får vi se på CES

En nyårstradition, som är lika väl förankrad som ”Grevinnan och betjänten” på TV, är elektronikmässan CES i Las Vegas, som äger rum varje år i början av januari.

Mässan är den största mässan för hemelektronik i världen, och över 4.000 utställare visar sina nya produkter för de 130.000 besökare som om några dagar kommer att inta kasinostaden i Nevadas öken.

Allt i Las Vegas är konstgjort. Detta är lobbyn på Paris Hotel. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

L&B Home är såklart också med när allt drar igång. Tillsammans med vårt systermedia Ljud & Bild kommer vi att täcka så många av de mest spännande lanseringarna som möjligt. Och det kommer att bli många. CES är den årliga mässan där de flesta elektroniktillverkare lanserar sina största nyheter. Det gäller både produkter redo för försäljning – som de nya PC-modellerna med helt nya Intel-processorer – och presentationer av nästan färdiga prototyper.

2024 kommer att bli året då AI implementeras i allting. (Foto: Lenovo)

Vi kommer bland annat att träffa Asus där vi räknar med att kunna lägga vantarna på nya Asus ROG Phone 8, när Asus håller ett ”ROG-event” den 8 januari. Det är åtminstone vad sajten Android Police skriver.

Vi kommer också att besöka montrarna hos MSI, Lenovo, Acer och Razer. Här är vi ganska säkra på att vi kommer att få se PC, PC och fler PC. Alla med Intel Core Ultra-processorer optimerade för artificiell intelligens.

(Många av nyheterna har redan offentliggjorts. Men detta är bara början. Foto: Acer)

Samsung har också bett oss att kika förbi. Däremot har de inte avslöjat något om vad de vill visa oss (om det gäller kommande mobiler har en brasiliansk reklamskylt dock avslöjat utseendet på den kommande Galaxy S24 Ultra).

Något som vi är helt säkra på att få höra om på CES är artificiell intelligens – AI. Ingen tillverkare med självrespekt kommer 2024 att komma med produkter som inte på något sätt är anpassade till artificiell intelligens. Åtminstone i den mån att man kan skriva det på förpackningen.

Kanske kommer det smarta hemmet att bli riktigt smart 2024. Smartare än den intelligenta sängen som registrerar allt som händer i den. Vi såg den aldrig igen… (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Kanske blir 2024 därmed året då det intelligenta hemmet faktiskt blir just det.

Vi ser också fram emot att se vad undervegetationen av startups har att erbjuda. Man möter dem på event som CES Unveiled, ShowStoppers och Pepcom, där de mest lovande företagen ställer ut sida vid sida med sina mest iögonfallande nyheter i ett försök att få uppmärksamhet från distributörer, investerare och teknikjournalister.

CES Unveiled. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Själva mässan öppnar officiellt måndag 9 januari och pågår till fredag ​​12 januari, men presslanseringarna börjar redan till helgen. Vi är redo att trava genom Las Vegas från den 7 januari.

Watch This Space!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

Jackery vinner pris för solcellsrobot

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen