TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos-produkter får DTS-ljud

Goda nyheter för alla Sonos-ägare: Äntligen får deras soundbars stöd för DTS-surroundljud.

forfatter
Publicerad 2021-11-16 - 20:47

Sonos soundbars stöder ett antal populära Dolby-ljudformat. Stöd för DTS-ljud (används flitigt på DVD, Blu-ray etc.) har däremot lyst med sin frånvaro under lång tid. Men detta blir det äntligen ändring på nu! Sonos S2-appen får en viktig uppdatering som rullas ut idag, och en av nyheterna är just avkodning av DTS Digital Surround. De modernare DTS-HD- och DTS:X-formaten nämns dock inte.

Sonos-produkter får DTS-ljud

Uppdateringen gäller för Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase och Amp som körs på S2-plattformen. Du kommer då att se en bekräftande DTS-symbol i Sonos-appen när innehåll streamas med DTS Digital Surround.

Förutom DTS-uppdateringen får de bärbara högtalarna Roam och Move ett nytt batterisparläge. När den här inställningen är påslagen i Sonos-appen stängs den bärbara högtalaren automatiskt av helt efter 30 minuters inaktivitet. Då ska Move enligt uppgift hålla batteriet i upp till 30 dagar, medan Roam kommer att hålla batteriet i upp till 70 dagar. När batteribesparing är aktiverat måste högtalarna slås på fysiskt med ”på”-knappen.

EQ-inställningar är en annan nyhet: Apple iOS-användare som streamar musik kommer nu att kunna justera diskant, bas och Loudness direkt via Nu spelas i Sonos-appen. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig för Android-användare vid ett senare tillfälle.

Sonos-användare kan hitta uppdateringen i Sonos-appen (Inställningar> System> Systemuppdateringar> Sök efter uppdateringar).

Sonos nämner också att stöd för Dolby Atmos Music och Amazon Music Ultra HD är precis runt hörnet.

Källa: Sonos pressmeddelande

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Boomers från Ultimate Ears De populära Wonderboom-högtalarna från Logitech-ägda Ultimate Ears har kommit i den tredje upplagan. Och Hyperboom har fått en ansiktslyftning.
Billig soundbar som imponerar Denons billigaste soundbar med Dolby Atmos har förvånansvärt bra ljud.
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend