TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos-produkter får DTS-ljud

Goda nyheter för alla Sonos-ägare: Äntligen får deras soundbars stöd för DTS-surroundljud.

forfatter
Publicerad 2021-11-16 - 20:47

Sonos soundbars stöder ett antal populära Dolby-ljudformat. Stöd för DTS-ljud (används flitigt på DVD, Blu-ray etc.) har däremot lyst med sin frånvaro under lång tid. Men detta blir det äntligen ändring på nu! Sonos S2-appen får en viktig uppdatering som rullas ut idag, och en av nyheterna är just avkodning av DTS Digital Surround. De modernare DTS-HD- och DTS:X-formaten nämns dock inte.

Sonos-produkter får DTS-ljud

Uppdateringen gäller för Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase och Amp som körs på S2-plattformen. Du kommer då att se en bekräftande DTS-symbol i Sonos-appen när innehåll streamas med DTS Digital Surround.

Förutom DTS-uppdateringen får de bärbara högtalarna Roam och Move ett nytt batterisparläge. När den här inställningen är påslagen i Sonos-appen stängs den bärbara högtalaren automatiskt av helt efter 30 minuters inaktivitet. Då ska Move enligt uppgift hålla batteriet i upp till 30 dagar, medan Roam kommer att hålla batteriet i upp till 70 dagar. När batteribesparing är aktiverat måste högtalarna slås på fysiskt med ”på”-knappen.

EQ-inställningar är en annan nyhet: Apple iOS-användare som streamar musik kommer nu att kunna justera diskant, bas och Loudness direkt via Nu spelas i Sonos-appen. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig för Android-användare vid ett senare tillfälle.

Sonos-användare kan hitta uppdateringen i Sonos-appen (Inställningar> System> Systemuppdateringar> Sök efter uppdateringar).

Sonos nämner också att stöd för Dolby Atmos Music och Amazon Music Ultra HD är precis runt hörnet.

Källa: Sonos pressmeddelande

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Denna avancerade högtalare är inte som andra Sigberg Audios high-end högtalare Manta ger mer direkt ljud, mindre rumsklang.
Högtalare du kan ha utomhus Musik i trädgården.
Inredningsvänliga Lyngdorf Lyngdorf har just lanserat tre nya högtalare: Cue-100 är en designmodell, medan CS-2 och D-60 är osynliga.
Marshall Middleton är kraftfullare än andra bärbara Marshall Middleton Bluetooth-högtalare har fyra högtalarelement för att ge ett kraftfullare och större ljud.
Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
Följ Ljud & Bild