Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Witt utökar sortimentet – med en björn

Witt Hvidevarer A/S har ingått avtal med Varimixer om produktions- och försäljningsrättigheter av Varimixer Teddy 5L, köksassistenten känd under sloganen "Stark som en björn".

Skrivet av / 2023-11-27 - 18:11
Witt utökar sortimentet – med en björn

1915 grundade den danske mekanikern Palle Hoff Wodschow ett företag, som senare blev världsberömt för att vara ”Stark som en björn”, berättar Witt, och förklarar att till en början låg fokus på köksassistenter för proffs – men idag erbjuds produkterna till både proffs och konsumenter.

Den populära Varimixer Teddy 5L lanserades för 20 år sedan och under de senaste 10 åren har försäljningen av köksassistenten ökat markant, meddelar Witt, och säger att privatkonsumenter verkligen fått upp ögonen för den kraftfulla maskinen som är utrustad med en specialutvecklad, kraftig motor, som till skillnad från de flesta andra små maskiner också klarar av att blanda tunga och sega ingredienser på mycket låga hastigheter.

Witt Varimixer Teddy. Foto: Witt

Maskinen har fortfarande björnen som varumärke, och symbol för mer än 100 år av danskt hantverk, och framöver kommer den att lanseras i nya färger och med ny exteriör under namnet Witt Varimixer Teddy.

Vi är otroligt glada över samarbetet med Varimixer och för att ”björnen” Teddy nu finns i vårt sortiment. Jag ser stor potential och en perfekt matchning med till exempel våra Witt Pizzaugnar”, säger Claus Tange, Managing Director, Witt Hvidevarer A/S.

Witt meddelar också att de tillsammans med Varimixer kommer att investera i ytterligare produktutveckling av Teddy.

Läs också Den största Köksmaskin på digitala steroider.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Garmin släpper blodtrycksmätare

LG kliver in i badrummet

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen