Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tvätta och torka på under två timmar

LG har presenterat en stor kombinerad tvättmaskin och torktumlare som med ventilationsfri teknik tvättar och torkar på under två timmar.

Skrivet av / 2024-01-24 - 09:00
Tvätta och torka på under två timmar

LG:s nya allt-i-ett tvättmaskin/torktumlare med inverter HeatPump™-teknologi och direktdriven motor (WM6998HBA) lanseras som snabb och effektiv, och ska spara tid samtidigt som den använder upp till 60 procent mindre energi än en traditionell modell med ventilation.

LG anger att den nya maskinen är den största kombinerade tvättmaskin och torktumlare som finns (den är släppt på den amerikanska marknaden) och sannolikt blir den näst störst när företagets LG Signature tvättmaskin/torktumlare lanseras. I pressmeddelandet anges att kapaciteten är 5 kubikfot för såväl tvätt som tork, vilket är logiskt eftersom maskinen har en enda trumma. 5 kubikfot torde motsvara ungefär 21 kg tvätt och 14 kg tork – baserat på jämförelser med andra produkter från LG som finns i såväl USA som Europa. Produktens mått är 69 x 106 x 85 cm (B x H x D) och den väger 112 kg.

LG anger att inbyggda sensorer använder AI-teknologi för att upptäcka tygstruktur, smutsnivå och belastningsvolym, och väljer sedan automatiskt rätt tvätt/torkprogram, temperatur och mer, för avancerad tygvård.

Funktionen ezDispense innebär att rätt mängd tvättmedel och sköljmedel automatiskt används. 18-31 tvättcykler kan köras innan man behöver fylla på, och man kan få en notifikation till sin mobil när det är dags.

Pris och tillgänglighet

LG WM6998HBA är tillgänglig i USA sedan 4 januari 2024 och kostade vid lansering 2 999 dollar. När den kommer lanseras i Norden och vad den då kommer kosta är i skrivande stund inte fastställt.

Läs också Tvättmaskin/torktumlare med stor kapacitet LG har presenterat sitt senaste tillskott i andra generationens LG Signature-sortiment, en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en kapacitet på hela 25 kg tvätt samt 13 kg tork.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

Två-i-ett-lampa för inom- och utomhus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen