Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smarta gasolgrillar från Weber – i flaggskeppsserien Summit

Weber breddar sitt sortiment av smarta gasolgrillar genom att lansera sina första modeller i flaggskeppsserien Summit.

Av / 2024-05-28 - 11:58
Smarta gasolgrillar från Weber – i flaggskeppsserien Summit

Webers utbud av smarta gasolgrillar består idag av ungefär tio olika modeller i instegsserien Spirit (med priser från 12 499 SEK) och premiumserien Genesis (med priser från 19 999 till 30 999 SEK) och nu lanserar de sina första smarta modeller i flaggskeppsserien Summit.

Två saker som är helt nya i Summit-modellerna är en integrerad pekskärm samt en nedåtriktad infraröd brännare, som ska ge till exempel biffar en heltäckande stekyta. Det finns inbyggt rotisserie och man har möjlighet att köpa till en stor stekbordsinsats, pizzasten, wok och andra specialanpassade grillredskap för att göra produkten ännu mer mångsidig.

Weber-SummitFS38XS_Smart_Gasolgrill1 Weber-SummitFS38XS_Smart_Gasolgrill2 Weber-SummitFS38XS_Smart_Gasolgrill3 Weber-SummitFS38XS_Smart_Gasolgrill4 Weber-SummitFS38XS_Smart_Gasolgrill5
<
>
Weber Summit Smart FS38X. Foto: Weber

Smart kontroll

Användare har möjlighet att hantera sin Summit Smart antingen via den inbyggda pekskärmen eller via sin smartphone (med appen Weber Connect) och Webers SmartControl-teknologi innebär bland annat att man på distans kan justera grillens temperaturinställningar och övervaka dem samt få besked om när maten är klar.

Man kan också välja vilken grillmetod man föredrar – direkt eller indirekt grillning – och få anvisningar om var på grillen maten ska placeras. Och man kan få information om hur mycket gas man har kvar och när det är dags att fylla på gasoltuben.

Smarta mätstickor ingår och innebär att det är enkelt att övervaka tillagningen via sin smartphone, då man kan hålla koll på temperaturer, få notiser när maten är redo att vändas, färdiggrillad och redo att serveras. Man kan också få tillgång till guidade recept på pekskärmen, alternativt i mobilen via Weber Connect-appen.

Weber Summit Smart är försedd med huvudbrännare på 19,05 kW (för de fem brännarna i grillen) samt sidobrännare på 3,52 kW och nedåtriktad infraröd brännare på 4,69 kW. Den primära grillytan är 48,9 x 90,8 cm stor (4 394 cm²) och toppgallret har en yta på 2 400 cm². Grillens mått är 133 x 190 x 68,5 cm (H x B x D – med locket stängt) och vikten är 125 kg.

Pris och tillgänglighet

Weber Summit Smart FS38X finns i rostfritt stål eller porslinsemalj och kostar från cirka 68 000 SEK. Exakt lanseringsdatum i Norden är inte fastställt, men man kan anmäla sitt intresse på Webers hemsida.

Läs också Grillarnas schweiziska armékniv En elgrill som blir riktigt het och där man kan använda halva grillen till att laga mat på andra sätt. Perfekt för balkongen?
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen