TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Logitech slutar med Harmony-universalfjärrkontroller

Befintliga modeller fasas ut. Men Logitech fortsätter ge stöd ett tag till.

forfatter
Publicerad 2021-04-13 - 17:33

I många år har ”multifjärr” varit synonymt med företaget Logitech, som har haft klassiker som Elite och Ultimate. Men nu är det över, meddelade Logitech för ett par dagar sedan:

While Harmony remotes are and continue to be available through various retailers, moving forward Logitech will no longer manufacture Harmony remotes.

Logitech kommer att fortsätta med support för programvara och appar, befintliga fjärrkontroller kommer att fortsätta fungera och databasen med servicekoder finns kvar online.

Slut för Logitech Harmony redan 2013

Egentligen meddelade Logitech redan 2013 att de skulle sluta med fjärrkontrollerna, men de populära enheterna fick alltså fortsätta att leva ända fram till nu.

Marknaden för universella fjärrkontroller har dock varit i fritt fall de senaste åren. I dag kan många produkter styras via HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) eller med appar och röststyrning.

logitech.se

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robotgräsklippare firar Curiositys födelsedag Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.
3D-printade lampor från Signify Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.
Smart övervakning och webbkameror Toucan Solutions lanseras i Norden med smarta hemprodukter.
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend