Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Logitech slutar med Harmony-universalfjärrkontroller

Befintliga modeller fasas ut. Men Logitech fortsätter ge stöd ett tag till.
Logitech Harmony

I många år har ”multifjärr” varit synonymt med företaget Logitech, som har haft klassiker som Elite och Ultimate. Men nu är det över, meddelade Logitech för ett par dagar sedan:

While Harmony remotes are and continue to be available through various retailers, moving forward Logitech will no longer manufacture Harmony remotes.

Logitech kommer att fortsätta med support för programvara och appar, befintliga fjärrkontroller kommer att fortsätta fungera och databasen med servicekoder finns kvar online.

Slut för Logitech Harmony redan 2013

Egentligen meddelade Logitech redan 2013 att de skulle sluta med fjärrkontrollerna, men de populära enheterna fick alltså fortsätta att leva ända fram till nu.

Marknaden för universella fjärrkontroller har dock varit i fritt fall de senaste åren. I dag kan många produkter styras via HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) eller med appar och röststyrning.

Annons

logitech.se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.