TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Logitech slutar med Harmony-universalfjärrkontroller

Befintliga modeller fasas ut. Men Logitech fortsätter ge stöd ett tag till.

I många år har ”multifjärr” varit synonymt med företaget Logitech, som har haft klassiker som Elite och Ultimate. Men nu är det över, meddelade Logitech för ett par dagar sedan:

While Harmony remotes are and continue to be available through various retailers, moving forward Logitech will no longer manufacture Harmony remotes.

Logitech kommer att fortsätta med support för programvara och appar, befintliga fjärrkontroller kommer att fortsätta fungera och databasen med servicekoder finns kvar online.

Slut för Logitech Harmony redan 2013

Egentligen meddelade Logitech redan 2013 att de skulle sluta med fjärrkontrollerna, men de populära enheterna fick alltså fortsätta att leva ända fram till nu.

Marknaden för universella fjärrkontroller har dock varit i fritt fall de senaste åren. I dag kan många produkter styras via HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) eller med appar och röststyrning.

logitech.se

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.