Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsungs robotdammsugare använder AI och ånga

Bespoke Jet Bot Combo är namnet på Samsungs robotdammsugarserie 2024, där senaste AI-tekniken i kombination med ångrengöring ska ge bästa rengöringsupplevelsen för användarna.

Av / 2023-12-29 - 16:38
Samsungs robotdammsugare använder AI och ånga

Bespoke Jet Bot Combo är försedd med uppgraderad AI-objektigenkänning, som utvecklats från tekniken som tidigare introducerats i Bespoke Jet Bot AI+. Antalet objekt som den kan särskilja är högre, vilket möjliggör mer exakt körning tack vare 3D-sensorn. Den bestämmer och kategoriserar kartlagda områden som till exempel ett vardagsrum och ett kök, och föreslår automatiskt att man ställer in “förbudszoner” som badrummet, verandan eller entrén, för att säkerställa att robotdammsugaren undviker angivna områden.

Den mest anmärkningsvärda förbättringen anger Samsung är att AI Object Recognition också kan känna igen fläckar. När den upptäcker en fläck, kör den tillbaka till laddningsstationen för att värma moppdynorna med högtemperaturånga och vatten och återvänder sedan till området. Med moppar som roterar med 170 varv per minut ska den kunna skrubba bort även tuffa fläckar.

Dessutom kan modellen känna av golvtypen för att ge förbättrad rengöring, med hjälp av en funktion som kallas AI Floor Detect. Den skiljer mellan hårda golv och mattor och ökar sedan automatiskt sugkraften för att suga upp djupt liggande damm i mattor. Funktionen hjälper även till att förhindra att användarnas mattor blir blöta och förorenas av smutsiga moppdynor. När Bespoke Jet Bot Combo upptäcker en matta bestämmer den om den ska lyfta upp moppdynorna eller ta bort dem helt vid laddningsstationen, för att undvika risken att blöta eller smutsa ner den.

Laddningsstationen är ett trestegs rengöringssystem för moppdynorna, som inkluderar automatisk tvätt, ångrengöring och automatisk torkning med varmluft. Efter att den tvättat mopparna med varmt vatten som värmts upp av högtemperaturånga, sprutar den ånga på dem för att förhindra lukt, för bästa hygien.

Jag är stolt över att presentera vår innovativa dammsugarserie för 2024, Bespoke Jet Bot Combo, som utnyttjar vår senaste AI-teknik för att på ett meningsfullt sätt förbättra dess användbarhet”, säger Moohyung Lee, EVP och chef för Customer Experience Team of Digital Appliances Business på Samsung Electronics.

Samsung Bespoke Jet Bot Combo kommer premiärvisas på CES 2024 i Las Vegas 9-12 januari 2024, och Samsung meddelar att då produkten för närvarande är under utveckling kan funktionerna som beskrivs ovan komma att ändras.

Läs också Handhållen rengöring på flera sätt Samsung Bespoke Jet AI handdammsugare ger rena golv och möbler, men också ömma armar och vind i håret
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen