Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Philips Baristina gör espresso med ett svep

Versuni har lanserat kaffemaskinen Philips Baristina, som gör en espresso med ett enkelt svep på portafiltret.

Av / 2024-04-04 - 13:28
Philips Baristina gör espresso med ett svep

Den nya kaffemaskinen Philips Baristina ska, enligt tillverkaren, vara mycket enkel att använda – man behöver se till att det finns kaffebönor och vatten i maskinen, sedan är det enda som krävs att man sätter i och sveper (eller vrider) portafiltret för att maskinen ska mala bönorna, tampa (alltså pressa ihop) det malda kaffet och med hjälp av 16 bars tryck pressa vattnet genom kaffet och ner i den valda koppen.

Portafiltret, som är tillgängligt i sju olika färger, är försett med en knapp som man trycker på för att tömma kaffepucken efter användning. Man behöver alltså inte knacka ut sumpen, vilket är de facto standard på de flesta espressomaskiner.

För de som vill tillsätta mjölk vispar Baristina mjölkskummare upp varm eller kall mjölk på några sekunder.

Philips Baristina är tillverkad av mer än 50 % återvunnen plast (delar som kommer i kontakt med vatten och kaffe exkluderade) och levereras i en plastfri förpackning gjord av över 90 % återvunnet papper, anger tillverkaren.

Vattentanken rymmer 1,2 liter och bönbehållarens kapacitet är 170 gram. Produktens mått är 180 x 345 x 380 mm (bredd x höjd x djup).

Philips Baristina är här för att skaka om kaffevärlden och starta en ny rörelse som hyllar kvalitet, innovation och glädjen i en perfekt kopp med ett enkelt svep. Denna kategoristörande maskin är ett bevis på vårt engagemang för att bygga Versuni till en varumärkesledd hushållsutrustningsledare i världsklass, som alltid sätter konsumenten först”, kommenterar Marloes Laan, CMO, Versuni.

Philips Baristina finns i svart och vitt, och portafiltret finns i sju färger. Foto: Versuni

Pris och tillgänglighet

Philips Baristina espressomaskin är tillgänglig, i svart och vitt, på www.baristina.com/fr/en och kostar 300 Euro (315 Euro om man väljer portafilterhandtag i ask eller valnöt).

Läs också Jura X10 uppdaterad med Cold Brew Jura har uppdaterat sin kaffemaskin för kontoret, X10, och den nya modellen erbjuder 35 kaffespecialiteter, varav nio är Cold Brew.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

3 reaktioner på ”Philips Baristina gör espresso med ett svep”

  1. Hej,

    Baristina Mjölkskummare – Är det tilläggsköp som behövs eller kan maskinen göra det självt?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen