Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mångsidig kaffemaskin för kontoret

Jura har uppdaterat sin kaffemaskin för kontoret, X10, och den nya modellen erbjuder 35 kaffespecialiteter, varav nio är Cold Brew.

Skrivet av / 2024-02-12 - 10:50
Mångsidig kaffemaskin för kontoret

Den helautomatiska kallbryggningen är det som verkligen utmärker X10, med vilken Jura lägger till Cold Brew i det professionella sortimentet. Nya X10 klarar även specialiteter som ska späs med vatten, som americano och lungo, med en knapptryckning.

X10 är försedd med kvarnen P.A.G.2+ (Professional Aroma Grinder 2+) och en 3,5-tumsdisplay kompletteras av fysiska knappar, vilket ska göra användningen enkel och intuitiv. Jura menar att X10 är idealisk för användning på kontoret, i självbetjäningsområden eller för catering, där det krävs ungefär 80 tillredningar dagligen.

Måtten är 37,3 × 47 × 46,1 cm (B × H × D) och vattentanken rymmer 5 liter medan bönbehållarens kapacitet är 500 g och kaffesumpbehållaren rymmer 40 portioner. Som tillbehör finns en större bönbehållare (med kapaciteten 1 kg) och med den monterad blir maskinen cirka 5 cm högre.

Jura-X10_1 Jura-X10_2
<
>
Jura X10. Foto: Jura

Tillval

X10 kan kompletteras med Juras MDB-gränssnitt, med stöd för de vanligaste betalningssystemen – betalkort, batch eller mobilbetalning. Förutom kontaktlös betalning tillhandahåller Juras kostnadsfria mjukvara även ett system för fakturering och administration.

Om ett större antal kaffespecialiteter tillreds varje dag blir påfyllningen av vattentanken bokstavligen en börda, varför Jura erbjuder ett anpassat direktvatten-set för X10, kallat X-line, som vid behov fyller vattentanken med färskt kranvatten automatiskt.

Pris och tillgänglighet

Juras tidigare modell X10 (som erbjöd 31 specialiteter men ej Cold Brew) kostade drygt 50 000 SEK, men den nya ersättaren med samma namn är sannolikt billigare. I företagets pressmeddelande från 9 februari anges inget pris, men jämför man priserna på befintliga modeller på företagets hemsidor i Sverige och Schweiz (där X10 är prissatt och finns att köpa idag) bör nya X10 kosta ungefär 42 500 SEK.

Läs också Två kvarnar i kompakt kaffemaskin Jura har lanserat J8 twin, som en helautomatisk kaffemaskin med dubbla kvarnar i ett kompakt format.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen