Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya Roomba Combo j5+ och i5+ moppar och dammsuger

De nya rengöringmaskinerna kan konverteras från enbart dammsugning till att även moppa golven.

Av / 2023-08-30 - 12:18
Nya Roomba Combo j5+ och i5+ moppar och dammsuger

På Roomba Combo j5+ kan man helt enkelt byta ut dammbehållaren mot en moppbehållare så sköter den även våttorkning av golven. Combo i5+ är en billigare modell för mindre rum.

Efter den framgångsrika lanseringen av Roomba Combo j7+ har vi sett en ökande efterfrågan på fler iRobot 2-i-1-städrobotar”, säger Barry Schliesmann, Chief Product Officer hos iRobot. ”Vi möter efterfrågan genom att utöka vårt 2-i-1-sortiment med Roomba Combo j5+ och Roomba Combo i5+, vilket ger kunderna större valmöjligheter att välja den robot som bäst passar deras behov och budget inom denna kategori.

I dammsugningsläge använder combo-modellerna gummiborstar som funkar med alla typer av golvytor utan att husdjurshår trasslar in sig. Den upptäcker själv särskilt smutsiga områden och rengör extra noga där. När det behövs åker den och tömmer dammbehållaren i Clean Base, stationen som har engångspåsar för bekvämare tömning.

Foto: iRobot

När man vill moppa byter man ut dammbehållaren mot moppbehållaren som du fyller med vatten eller rengöringsmedel. Då används gummiborstarna, sidoborsten och mopptrasan för att få bort ingrodd smuts.

Foto: iRobot

Roomba Combo blir smartare ju mer den används, lär sig navigera ditt hem och vad som ska undvikas. Den känner igen fler än 80 föremål att undvika, som sladdar, kläder, skor, ryggsäckar, husdjurens skålar och leksaker – till och med deras avföring. Man kan själv ställa in förbjudna zoner.

Foto: iRobot

Roomba Combo i5+ har samma teknik men är avsedd för mindre rum. Den åker automatiskt och laddar sig när det behövs och fortsätter där den slutade. Laddstationens dammbehållare rymmer 60 dagars smuts.

Pris och tillgänglighet

Roomba Combo j5+: 10 999 kronor, kommer november 2023.
Roomba Combo i5+: 8 699 kronor, finns tillgänglig nu.

Läs också:

6 robotdammsugare

Robotdammsugaren – Guds gåva till var mans hem?

2015 blev robotdammsugaren årets julklapp och från att ha varit en produkt som främst lockat teknikintresserade är nu robotdamssugaren något som finns i många hem.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

Sensorer och inbyggd våg förenklar bakningen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen