Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny flaggskeppsmodell från Dreame Technology

Så sent som i höstas lanserade Dreame Technology en ny topp-robotdammsugare, DreameBot L20 Ultra, och nu kommer en ny toppmodell kallad DreameBot X30 Ultra.

Skrivet av / 2024-02-01 - 12:07
Ny flaggskeppsmodell från Dreame Technology

DreameBot X30 Ultra levereras med företagets första självrengörande basstation, som de kallar en 7-i-1-uppsättning av automatiska tillval. Två inbyggda skrapor rengör basstationens plattor, och moppen tvättas med varmt vatten för att sedan automatiskt torkas med varmluft, för att minska lukt och bakterier samtidigt som behovet av manuell rengöring elimineras.

När robotdammsugaren är dockad tömmer X30 Ultra automatiskt såväl dammbehållare som avloppsvattentank och fyller på sin behållare med vatten och rengöringsmedel. Som tillbehör finns möjlighet att ansluta vatten direkt, så att man slipper fylla på vatten manuellt.

Läs också Topputrustad Dreamebot-modell Den självgående robotdammsugaren som bara ska behöva ses till var 75:e dag.

X30 Ultra introducerar också Dreames första Anti-Tangle TriCut Brush, med skärhuvuden placerade för att klippa bort trassligt hår från borstarna.

Dreamebot-X30Ultra_1 Dreamebot-X30Ultra_2 Dreamebot-X30Ultra_3 Dreamebot-X30Ultra_4
<
>
DreameBot X30 Ultra. Foto: Dreame Technology

Städning och moppning

Den förbättrade rengöringen som erbjuds av X30 Ultra inkluderar moppning av hemmet med förbättrad MopExtend RoboSwing-teknik, anger företaget, och berättar att genom att använda avancerad kantdetektering och Dreame Technologys Flex Arm, kommer X30 Ultras mopp in i alla skrymslen och vrår i hemmet.

Läs också Pålitlig moppare med få problem Nya DreameBot L20 Ultra överträffar sin föregångare. Allt är inte lika användbart, men ett bättre batteri och mer sugkraft är en fördel för hemmets golv.

Robotdammsugarens avkänningsteknologier gör att den kan anpassa sig till varje hems layout och golvtyper, enligt Dreame Technology, och när den går från dammsugning till moppning upptäcker den automatiskt mattor och undviker dem eller lyfter upp moppen 10,5 mm för att säkerställa att den inte rör vid mattan. Kan den inte höja moppen tillräckligt högt för att rensa mattor med hög lugg, kommer X30 Ultra att koppla loss moppen vid basstationen och återgå till rengöring automatiskt. Man kan också själv koppla loss moppen via DreameHome-appen.

En skillnad mot föregångaren L20 Ultra är alltså den självrengörande bassstationen, och en annan är att sugeffekten på nya toppmodellen ökat från 7 000 Pa till 8 300 Pa. X30 Ultra är dessutom något lägre (97 mm jämfört med 103,8 mm) medan robotdammsugarens diameter är densamma (350 mm).

Pris och tillgänglighet

DreameBot X30 Ultra lanseras 28 februari och kommer kosta 1 700 dollar, vilket torde motsvara ungefär 20 000 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen