Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2023: Dreamebot L20 Ultra topp-robotdammsugare

Den självgående robotdammsugaren som bara ska behöva ses till var 75:e dag.

Av / 2023-09-05 - 14:36
IFA 2023: Dreamebot L20 Ultra topp-robotdammsugare

Dreame menar att detta är ”världens första AI-styrda robotdammsugare och -mopp”. Hur den skiljer sig från alla andra robotar som själva mappar och navigerar hemmet framgår inte riktigt.

Både mopp och borste kommer ända in till kanten (Foto: Dreame)

Vad den däremot definitivt har är ett borstsystem som kommer åt att städa ända in i hörnen, till och med den rörliga moppen sägs kunna komma åt där. Den ska bli smartare ju mer den städar och exempelvis lära sig var den behövs extra städning, och att det kan behövas mer städning de säsonger man drar in mer smuts. Den kan även kunna identifiera och undvika föremål, även om det är mörkt.

DreameBot L20 Ultra är vårt alternativ för att automatisera städningen i hemmet på det mest effektiva sättet. Tack vare moppens manövrerbarhet och kraftfulla AI garanterar L20 Ultra att det inte finns några dammiga hörn eller bortglömda områden, vilket annars har varit ett problem med robotdammsugare tidigare,” säger Ana Wang, Head of CIS & Northeast EU Regional på Dreame.

Robotdammsugaren ska vara effektiv på alla sorters ytor och har en sugeffekt på hela 7 000 Pa. Moppningen sker med vad de kallar ett Duo-Scrub-moppsystem.

Dreamebot L20 Ultra 20230618追觅0321 Dreamebot L20 Ultra 20230617追觅-21722
<
>
(Foto: Dreame)

Naturligtvis finns det en tömnings- och laddningsstation där det 6 400 mAh-batteriet snabbladdas. I stationen rengörs även moppen och vattnet byts. Det går unikt nog att ansluta stationen till vattenförsörjning så man slipper fylla manuellt. Dreame säger att systemet är så automatiskt att man bara ska behöva bry sig om den ett par gånger om året.

Dreamebot L20 Ultra-Hot Air Drying-White Dreamebot L20 Ultra-Auto-Empty-White
<
>
Mopparna torkas i stationen. (Foto: Dreame)

För oss handlar det om att göra ett så självgående system som möjligt, och det har vi lyckats med i L20 Ultra. Den rengör sin egen mopp, tömmer dammsugaren, fyller på vatten och rengöringsmedel och torkar dessutom moppen innan den dammsuger igen för att undvika våta ränder. På så sätt kan du tänka på allt annat än damm och smuts på golvet,” säger Ana Wang.

Pris och tillgänglighet

DreameBot L20 Ultra släpps i mitten av september med ett rek pris på 13 990 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Rulla till toppen